Rychle zapomenout a plně se soustředit na dvě poslední utkání základní části sezony 2015/2016, ze kterých je potřeba vytřískat co nejvíce bodů. S takovým cílem vstoupí do posledního týdne dlouhodobé části hokejisté Kopřivnice.

Tým trenérů Slabého a Malíka totiž naposledy utrpěl nepříjemný debakl na ledě Poruby, kde padl vysoko 1:8.

Naštěstí však prohrála také Opava, se kterou mají Kopřivničtí v případě rovnosti bodů lepší bilanci vzájemných zápasů, a s největší pravděpodobností se o posledním postupujícím do vyřazovací části rozhodně právě mezi těmito dvěma celky.

Břeclavští Lvi totiž kromě toho že, z desátého místa ztrácejí na aktuálně osmou Opavu, která hostí ve středu Vsetín a v sobotu končí na ledě Techniky Brno, už čtyři body, mají na závěr sezony nejtěžší los.

Nováček z Kopřivnice se ve středu od 18 hodin pokusí na vlastním ledě překvapit druholigového vládce z Frýdku-Místku a základní část pak zakončí v pátečním derby na ledě Nového Jičína, který je velmi blízko tomu, že si opět po roce zopakuje čtvrtfinálovou bitvu proti Vsetínu.

V první minutě se ve velké šanci zjevil bývalý hráč Poruby Červenka, jehož pokus ale pouze líznul tyč Kubáňovy klece. Skóre se poprvé měnilo ve 12. minutě, kdy se v přesilovce prosadil tečí Ballner.

Kopřivnická odpověď mohla být blesková, ale Slovák mířil pouze do horní tyče. Domácí měli v první části velké štěstí, protože v závěru první části mířil do stejného místa v početní výhodě také Matějek.

Odraženého puku se pak ale zmocnil Sluštík, jenž si vybruslil až před Kubáně a k velké radosti početné skupiny věrných kopřivnických fanoušků, kteří přijeli podpořit svůj celek v honbě za play-off, srovnal na 1:1.

„S první třetinou jsem opravdu spokojený. Hráli jsme to, co jsme chtěli, měli jsme tam tyčky a je jenom škoda, že se nám nepodařilo vstřelit více branek," vracel se k první dvacetiminutovce šéf kopřivnické střídačky Václav Slabý.

Hosté však po nástupu do druhého dějství upustili od předešlé předváděné hry a Poruba navíc ve 21. minutě znovu využila přesilovku a znovu vedla. Parádní teč pak předvedl o sedm minut později Seidler a favorit vedl už 3:1.

Ve 33. minutě se za Vrbova záda dostala také Peslarova střela od modré a hosté sáhli k výměně brankářů, když do hry nastoupil Unzeitig, kterého Ostravané překonali ve druhé třetině ještě dvakrát a po čtyřiceti minutách tak vedli 6:1.

„Ve druhé třetině jsme předvedli hodně naivní hokej a to rozhodlo o celém utkání. Kluci si mysleli, že s domácími můžou hrát, roztáhli se po celém hřišti, začali napadat, což bylo něco pro domácí. Od druhé třetině jsme úplně upustili od hry, kterou jsme předváděli v první třetině, soupeř projížděl středním pásmem, jak chtěl, a bylo po hokeji," nechápal Slabý.

V poslední části už se zápas dohrával pouze z povinnosti a sedmý gól si Kopřivničtí vstřelili dokonce sami.

Tečku za výhrou Sršňova týmu měl pak na svědomí Peslar, jehož rána upravila skóre na konečných 8:1.

II. hokejová liga, sk. Východ, 42. kolo

HC RT Torax Poruba - HC Kopřivnice 8:1 (1:1, 5:0, 2:0)

Branky: 3. Ballner (Sedlář, Vaněk), 21. Chaloupka (Malý, Zachar), 28. Seidler (Slavík, Stejskal), 33. Peslar (Gelnar), 39. Stejskal (Seidler), 40. Ballner (Vaněk, Ovšák), 49. Gelnar, 51. Peslar (Vaněk) – 17. Sluštík (Matějek). Rozhodčí: Šutara – Řezáč, Mikler. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. Diváci: 633.

HC Kopřivnice: Vrba (33. Unzeitig) – Teper, Čintala, Dusík, Marek, Imrich, Vydra – Červenka, Stránský, Slovák – Mach, Tomášek, Hrubý – Matějek, Sluštík, Pargáč – Kofroň. Trenér: Slabý.

Závěrečný program Kopřivnice, Opavy a Břeclavi:

Kopřivnice: - doma Frýdek-Místek, venku Nový Jičín.

Opava: - doma Vsetín, venku Technika Brno.

Břeclav: - doma Poruba, venku Frýdek-Místek.