V oslabené sestavě cestovali hokejisté Kopřivnice ke druhému duelu semifinálové série do města pod Radhoštěm, kde je čekal souboj proti rezervě Rožnova. Zatímco v týdnu byli po nájezdech úspěšní hokejisté z města automobilů, v sobotu se radovali z výhry v prodloužení Valaši, kteří tak srovnali stav série na 1:1.

Kopřivnice odcházela po první třetině do šaten s jednogólovým mankem a v průběhu druhé třetiny domácí zvýšili z přesilové hry už na 2:0. Slabého družina však dokázala srovnat stav zápasu na 2:2, a do poslední třetiny se tak šlo za vyrovnaného stavu. V době, kdy hrála Kopřivnice přesilovku 5 na 3, se dostali do úniku domácí a ve dvojnásobném oslabení zvýšili vedení Rožnova na 3:2.

I na to však dokázali Kopřivničtí odpovědět, a stejně jako v prvním utkání série se šlo znovu do prodloužení.

Zatímco první zápas dospěl až k nájezdům, v Rožnově padla branka už v desetiminutovém prodloužení. Domácí dokázali využít početní výhodu 4 na 3 a tečovaný kotouč skončil až za zády Unzeitiga. „Na utkání jsme, jak jsem avizoval, odjeli v oslabené sestavě, ale podle mě to utkání neovlivnilo. Možná v závěru klukům docházely síly, ale řekl bych, že jsme byli v utkání celý zápas lepší. Opět jsme prohrávali, ale dokázali jsme srovnat a byli jsme aktivní po celou dobu utkání. Problémem ale je, že nedáváme góly. Byli jsme pětkrát sami před gólmanem, a nebyli jsme schopni situaci vyřešit. Celou sezonu se trápíme s proměňováním šancí. Mohli jsme odskočit hned z kraje, ale takhle se to tahalo až do konce. Je to jenom o tom proměňování šancí, protože bruslili jsme dobře. Oproti domácímu utkání si myslím, že jsme podali lepší výkon," vracel se k průběhu zápasu trenér HC Kopřivnice Václav Slabý, který litoval závěru zápasu.

„I po vyrovnání na 3:3 jsme mohli zápas rozhodnout, ale bohužel se nám to nepovedlo. V prodloužení jsme šli do tří a zbývala poslední vteřina do našeho návratu na led. Ale soupeř vystřelil a tečovaný kotouč dopadl do brány," smutnil Slabý.

Rozhodující utkání série začíná v Kopřivnici ve středu v 18 hodin.

„Mančaftu věřím, protože jsme byli obě dvě utkání aktivnějším celkem, ale je to o gólech. Kdyby se postoupilo a hrálo by se se Studénkou, tak by to bylo konečně zase vyhecované utkání, kdy o něco půjde. Prospělo by to závěru sezony a bylo by to oživení. Dostalo by to konečně náboj pořádného play-off," vyjádřil se šéf kopřivnické střídačky.

HC Rožnov p. R. B HC Kopřivnice 4:3 pp (1:0, 1:2, 1:1 1:0)

Branky Kopřivnice: Štěpják 2, Kameníček.

Kopřivnice: Unzeitig Petružálek, R. Polášek, Hruškovský, Merenda Hrubý, Bílek, Jašek Kameníček, Horák, Štěpják Hanzlík, Bartošák. Trenér: Václav Slabý.

STAV SÉRIE 1:1 (2:3 sn., 4:3 pp.)