Oba novojičínští zástupci v soutěži, tak mají za sebou poslední fázi přípravy. „Snažili jsme se nacvičit přesilové hry a různá herní cvičení. Máme v kádru nové mladé kluky, takže jsme se připravovali tak, ať jsme na sezonu všichni dobře nachystaní," prozradil trenér Kopřivnice, a bývalý vynikající obránce, Václav Slabý. Kromě nově příchozích hráčů se s mužstvem připravuje ještě Stryk, na marodce je momentálně Štěpják, takže se o jeho dalším působení teprve jedná. „Trénují s námi také mladí junioři, ale budeme je zapracovávat postupně. Je možnost i střídavých startů, ale to se všechno uvidí podle vytíženosti daných hráčů," doplnil trenér hokejové Kopřivnice. „Chceme hrát atraktivní hokej, tak, aby na něj chodilo do Kopřivnice co nejvíce lidí. Kopřivnice je hokejové město a zaslouží si, aby kluci hráli dobrý hokej. Na tom bychom chtěli stavět," dodal ještě k ambicím pro letošní sezonu Václav Slabý, jehož tým startuje sezonu v neděli na ledě Šumperku.

Ve Studénce se museli v přípravě vypořádat s problémy, týkajícími se střechy zimního stadionu. „Znepříjemňovalo nám to situaci, ale nechceme se vymlouvat. Už se to ubírá k lepšímu konci. Jen mě mrzí, že jsme nemohli odehrát domácí přátelák s Kopřivnicí. První dvě mistrovská utkání musíme přeložit na soupeřův led. S Krnovem už jsme domluveni a stejně tak se snažíme i pro druhé kolo s Rožnovem. Pak už bychom měli fungovat bez problémů," vysvětloval trenér HC Studénka Miroslav Pokorný, jenž musel řešit situaci v brankovišti, kde se mu sešla hned pětice gólmanů. „Nakonec jsme se museli rozloučit s Davidem Válkem a mladým Vůjtkem, který bude zaskakovat jen v případě potřeby. Uvidíme také, jak to bude vypadat s útočníkem Šebestou. Ještě jednáme o nějakých posilách, ale zatím to není definitivní," řekl kouč Studénky, s tím, že v kádru je na zkoušce také Mlčák, jenž už v mužstvu kdysi působil. A kam až má Studénka letos namířeno? „Chtěli bychom skončit po základní části do 4. místa, s tím, abychom hráli hokej pro naše fanoušky. Ale uvidíme, jak nám to bude šlapat. Jako jednoho z favoritů vidím SK Karvinou a uvidíme, co Šumperk. A posiloval také Rožnov nebo Bohumín," uzavřel Miroslav Pokorný.

HC KOPŘIVNICE
Brankáři: Unzeitig, Bouša, Jahodář. Obránci: Hruškovský, Merenda, Chalupa, Jašek, Kuchař, Petružálek, Jedlička, Kropka. Útočníci: Bílek, Hrubý, Janečka, Bartošák, Starmann, M. Kaňovský, Kameníček, J. Horák, Hanzlík. Trenér: Václav Slabý. Asistent: Jiří Malík. Vedoucí: Michal Bobovič. Sportovní manažer: Libor Polášek.
Příchody: Janečka, Kuchař (oba Studénka), Kropka (Poruba).
Odchody: Pelikán (Nový Jičín), Barčák.

HC STUDÉNKA
Brankáři: Horyl, Medek, Baldik. Obránci: Holanik, Ertel, Janečka, Bolek, Žídek, Mlčák, Veselský, Novák, Bolf, Pauliak, F. Horák, Kvasnica. Útočníci: Lindovský, Čáň, Urbanec, Křivák, Merta, Kostelník, Pokorný, Orszulik, Šebesta, Štubňa, Tomášek, Sochorek. Trenér: Miroslav Pokorný st. Vedoucí: Petr Brovjak, Milan Bobák. Sportovní manažer: Radek Pobořil.
Příchody: Baldik (návrat z Frýdku-Místku), F. Horák (Kopřivnice), Štubňa (Frýdek-Místek), Kostelňák (Třinec), Žídek, Ertel (oba z juniorky).
Odchody: Tatarčík (Orlová), Janečka, Kuchař (oba Kopřivnice), Válek (Bohumín).

KDY DOJDE NA DERBY?
Pondělí, 28. října 2013,
HC Studénka – HC Kopřivnice.
Sobota, 11. ledna 2014,
HC Kopřivnice – HC Studénka.