Týmy byly rozděleny do dvou základních skupin po pěti, kde první tři týmy z každé skupiny postupovaly do finálové skupiny. Celky na čtvrtých a pátých místech postoupily do finále útěchy. Domácí naděje skončily v sobotní základní skupině B na čtvrtém místě a o den později je čekaly duely proti Olomouci, Třinci a Vsetínu. Mladí hokejisté Studénky dokázali v základní skupině porazit Olomouc a tři zbylé souboje pak prohráli. Ve finálové skupině útěchy dokázali domácí porazit Vsetín a v konečném pořadí jim patřila devátá příčka. „Co se týká našeho týmu, tak to byl nejmladší tým na turnaji. Kluci se snažili, bojovali a odměnou jim byly dvě výhry," uvedl jeden z hlavních organizátorů turnaje Radim Žaloudek.

Z prvního místa se radovali mladíci z Trenčína, kteří vyhráli Studénka cup před druhými Vítkovicemi a třetí Porubou. „Po celé dva dny nebyl žádný problém a všichni účastnící byli maximálně spokojeni. Všechno se vydařilo tak, jak mělo. Pro velký úspěch, bychom turnaj mohli zopakovat i příští rok, ale to je všechno ještě daleko," líčil Radim Žaloudek. Mladí hokejisté německého Eisbärenu skončili v turnaji na čtvrtém místě.

„Podařilo se nám je do Studénky přivést díky spolupráci trenérů mládeže, kteří ve Studénce jsou. Trenér Kotas díky svým známostem a přátelským vztahům s trenéry německého celku s tímto týmem dlouhodobě spolupracuje. My jsme byli v Německu loni na jaře a oni nám účast vrátili," vysvětlil Radim Žaloudek.

Výsledky domácích borců:

Základní skupina B: HC Olomouc – HC Studénka 3:4, HC Studénka – ŠK Dragons Púchov 3:9, RT Torax Poruba – HC Studénka 8:4, HC Studénka – Eisbären Berlín 2:22.Skupina o 7. až 10. místo: HC Studénka – HC Olomouc 5:12, HC Oceláři Třinec – HC Studénka 8:6, VHK Vsetín – HC Studénka 4:8.

Konečné pořadí mezinárodního turnaje:

1. Hockey Academy Trenčín, 2. HC Vítkovice Steel, 3. HC RT Torax Poruba, 4. Eisbären Junioren – Berlin eV, 5. ŠK Dragons Púchov, 6. HC Brumov-Bylnice, 7. HC Olomouc, 8. HC Oceláři Třinec 9. HC Studénka, 10. Valašský Hokejový Klub Vsetín.

NEJLEPŠÍ HRÁČI Z JEDNOTLIVÝCH TÝMŮ:

HC Brumov – Bylnice (číslo 19 Vít Divoš)

LB Hockey Academy Trenčín (číslo 87 Alex Bartakovič)

ŠK Dragons Úchov (číslo 4 Filip Pobežal)

Valašský hokejový klub (číslo 15 Filip Krajčík)

HC Vítkovice Steel (číslo 11 Dominik Josifidis)

HC Oceláři Třinec (číslo 21 Filip Tomíček)

HC Olomouc (číslo 91 Jan Špunar)

HC RT Torax Poruba (číslo 9 Ondra Becher)

Eisbären Berlín (číslo 15 Phil Hallmann)

HC Studénka (číslo 19 Michal Frais)

Nejlepší hráč turnaje:

Jiří Matoušek (Eisbären Berlín).

Nejlepší brankář turnaje:

Jakub Klimek (HC Studénka).