Studénka sice doma první zápas série vyhrála 4:3 v prodloužení, ve kterém rozhodl obránce Novák, ale do Krnova jela o dva dny později s tím, že v sérii prohrává 0:1 na zápasy. Za vším stála kontumační porážka kvůli neoprávněnému startu obránce Martina Lyzáka.

„Postupovali jsme takto s vědomím, že hráč, který celou letošní sezonu nenastoupil k žádnému soutěžnímu utkání a nebyl dopsán na žádné soupisce mužstva, může tímto za nás nastoupit a nevztahuje se na něj povinnost o odehrání 50% utkání v základní části. Bohužel výklad pravidel s touto eventualitou nepočítá a my si jej špatně vyložili.

Navíc se k tomuto případu přidala i chybná sdělení činovníka svazu, který nám ústně potvrdil, že startu Martina nic nebrání. Naší velkou chybou je, že jsme si toto neověřili na příslušných místech," vyjádřil se k nepříjemné situaci klubovému webu trenér Studénky Miroslav Pokorný.

Dále pak studenecký stratég pokračoval. „Start Martina Lyzáka nebyl úmysl, a nechtěli jsme tak zápas s Krnovem nijak ovlivnit. Kdybychom chtěli a usilovali o posilách, tak se nám nabízela varianta s Pavlem Šebestou a Markem Tomáškem. Tito hráči mohli klidně do tohoto utkání nastoupit, i když v základní části neodehráli ani jedno utkání.

Já jsem se ale rozhodl, že tyto hráče nebudeme v zápasech play-off využívat s ohledem na to, že by to bylo nefér vůči hráčům, kteří by tímto přišli o místo v sestavě," vysvětloval trenér HC Studénka.

Krajskou ligu čeká každopádně před novým soutěžním ročníkem řada věcí k zamyšlení. „Pro příští sezonu bych raději uvítal soutěž bez zápasů play-off a odehrál bych soutěž dlouhodobě, možná čtyřkolově. Všechny problémy vždy vygradují při vyřazovacích zápasech. Pro krajskou ligu je to nevyhovující model a žádá si změnu," má jasno kouč hokejové Studénky.

Obsáhlejší rozhovor s trenérem hokejistů Studénky Miroslavem Pokorným najdete v Novojičínském deníku v příštím týdnu.