Góly v závěrečných okamžicích zápasů zkrátka a dobře patří ke kanadským specialitám. Nikdo jiný nedokáže v případě potřeby vytvořit těsně před sirénou tak neskutečný tlak na bránu, nikdo jiný neumí zmrazit soupeře, který se už už radoval z výhry.

Bratislava 23.5.2019 - Mistrovství světa v Bratislavě - čtvrtfinále Česko Německo
Hokejová MS čeká radikální změna. Bude se hrát na užším kluzišti

„Patří to k základní myšlenkové výbavě našich hokejistů. Všichni vyrůstají s tím, že dokud není konec, je možné všechno,“ řekl před časem bývalý útočník Paul Henderson, autor jednoho z nejslavnějších gólů z poslední minuty v hokejové historii: v roce 1972 takhle rozhodl legendární „Sérii století“ proti Sovětskému svazu.

A takto fantasticky fandíte hokejistům při MS v Bratislavě vy:

Šampionát na Slovensku je jen potvrzením kanadského umu udeřit na poslední chvíli. Už v základní skupině vyhráli nad domácím týmem 6:5 díky trefě 1,8 sekundy před sirénou. Ve čtvrtfinále proti Švýcarsku to ještě vylepšili: Damon Severson vyrovnával na 2:2 pouhých 0,4 sekundy před koncem. Neskutečné.

„Abych pravdu řekl, ani jsem nevěděl, kolik času ještě zbývá. Tušil jsem, že už se blíží konec, ale 0,4 sekundy je vážně málo. O to úžasnější pocit to je,“ usmíval se Severson. V prodloužení už Kanada hru kontrolovala a Mark Stone ji poslal do semifinále.

Mají to v genech

Švýcarům zůstaly po statečném boji jen oči pro pláč. „Přijít o výhru tak těsně před koncem hrozně bolí. Vzpamatovat se a hrát pak prodloužení bylo samozřejmě velmi obtížné, Kanadu to dostalo na koně,“ řekl útočník Nino Niederreiter.

#interaktivni-infografika|fb9d7abd-e8a5-42b1-8e77-57ee1ab83de0# 

Kanada letos nemá na MS tolik hvězd jako jindy, hokejové geny se ale nezapřou. „Všichni víme, jak v závěru vystupňovat tlak. Patří to k naší hře,“ řekl Severson. Česká družina si na to dnes musí dát obzvlášť pozor. 

Mistrovství světa v hokeji 2019.Zdroj: Deník

Slovensko - Finsko
Další rána pro Slováky. Na olympiádě bude Čína, budou muset do kvalifikace