Derby přilákalo na tribuny rožnovské haly solidní návštěvu a v ochozech se neztratili ani fanoušci a fanynky Kopřivnice. „Rožnov začal od prvních minut velice aktivně a my jsme se štěstím jejich tlaku odolávali. Podržel nás tam brankář Martin Pinďák. Postupem času jsme se dostávali přece jenom více na míček a podařilo se nám vstřelit první branku zápasu," uvedl spokojeně trenér FBC Vikings Kopřivnice Marek Jehlár. Po brankách Zdeňka Matuše a Petra Podlezla vedli Vikingové po první třetině 2:0.

Z kraje třetí třetiny měli domácí možnost přesilové hry, ale Pinďák držel stále čisté konto. Zanedlouho se prosadil Milan Uvíra, jenž zvýšil už na 3:0. Za domácí potom snížil na 1:3 Tomáš Sládkovský, který v Rožnově hostuje do konce sezony právě z Kopřivnice. „Rožnov po brance ožil a my jsme byli chvílemi pod velkým tlakem. Ale zejména díky vynikajícímu výkonu našeho brankáře domácí nepřidali druhou branku," připomněl Marek Jehlár. Naopak to byla právě Kopřivnice, která po rychlém protiútoku udeřila. Druhou brankou v zápase se prosadil Petr Podlezl. Domácí to v závěru ještě zkoušeli bez brankáře, ale žádné větší drama už Jehlárova družina nepovolila.

Vikingové tak s náskokem třinácti bodů suverénně vládnou celé soutěži. Po vánoční přestávce se 2. liga rozjede až 19. ledna a Kopřivnici čeká venkovní utkání proti sedmému Havířovu.

1. FBK Rožnov p. R. - FBC Vikings Kopřivnice 1:4 (0:2, 0:0, 1:2)

Branky: 53. Sladkovský (Krhat) 10. Z. Matúš (Klemens), 17. Podlezl, 45. Uvíra (J. Kresta), 56. Podlezl (A. Lichnovský).

Vyloučení: 3:3. Bez využití. Rozhodčí: Ludvík, Sobotka. Diváci: 131. (dtb)