Soupeři z Olomoucka, jenž v dosavadních dvanácti utkáních nasbíral, stejně jako Kopřivnice, sedm bodů (3 výhry – 1 remíza – 8 porážek), mají Vávrovi hoši co oplácet.

Ve druhém kole letošní sezony si totiž Litovel odvážela z Kopřivnice vysoké vítězství 35:25. „Myslím si, že jsme první zápas vůbec nezvládli psychicky. Nechci říct, že bychom soupeře podcenili, ale byli jsme asi v povědomí toho, že jsme odehráli velmi dobrý zápas v prvním kole v Hranicích, a možná jsme k zápasu přistoupili lehkovážně, což se nám vymstilo,“ vracel se na začátek extraligového ročníku trenér extraligové Kopřivnice Ivo Vávra.

Síla Litovle, jež doma naposledy porazil Jičín, není jen v bývalém reprezentantu Davidu Juříčkovi, ale pozor si Kopřivničtí musejí dát také na nebezpečné spojky. „Litovel má kvalitní kádr a musíme si dát hlavně pozor na Davida Juříčka a na střelbu spojek. Myslím si, že to bude zápas o obranách, a kdo se prosadí přes obranu soupeře, tak v zápase vyhraje. Bude to strategický boj,“ čeká velkou bitvu kopřivnický trenér, pro něhož bude mít důležitý zápas ještě jednu pikantnost navíc.

„Trenér Litovle, pan Krejčíř, je můj kamarád, takže už jsme se hecovali. Je to obrovsky zkušený trenér, který má za sebou spoustu úspěchů, takže porazit ho by pro mě bylo určitě úspěchem. Je to trenér, který mě měl ve všech školách, které jsem jako trenér absolvoval, a je to pro mě velká motivace už jenom kvůli tomu. Ale kluci jsou momentálně taky velmi dobře nažhavení, takže věřím, že určitě zabojujeme o co nejlepší výsledek,“ sdělil před zítřejším utkáním odhodlaně Vávra.

Kopřivnice navíc ještě bojuje také v českém poháru, v němž ji čeká doma ve čtvrtek 10. prosince od 19 hodin osmifinálový duel proti taktéž extraligovému Zubří.

Ve středu se mělo losovat již čtvrtfinále poháru, ale vzhledem k tomu, že ještě chybí sehrát dva duely (kromě kopřivnického souboje pak ještě duel Vršovice – Plzeň), stane se tak až 13. prosince při televizním utkání Lovosice – Frýdek-Místek.

„Kdybychom totiž vyhráli, tak bychom mohli proměnit pořadí košů. Losovat se tak bude, až bude osmifinále kompletně odehráno,“ vysvětloval k pohárovému pokračování kopřivnický kouč.