Nejprve se trefil nejlepší střelec Nového Jičína v loňské sezoně, Uhlár, který bekhendem přelstil Slováka. Závěr první třetiny pak vyšel domácím skvěle. Hned v prvním mistrovském zápase v barvách Nového Jičína se prosadil, po přihrávce Macháčka, Putniorz a za další dvě minuty navýšil skóre po pohledné akci Zedník.

„Na utkání jsme se snažili dobře připravit. Myslím si, že první třetina byla z naší strany velmi povedená. Bruslili jsme, měli jsme velké nasazení. Soupeř tím, že nám bruslařsky nestačil, dělal fauly. Dali jsme gól z přesilovky a měli spoustu dalších šancí," ohlédl se za první dvacetiminutovkou domácí trenér David Handl.

V prostřední části hry však padaly branky pouze za záda novojičínského Lukáše Šrámka, když zaúřadovali bratři Vargové. Dvakrát se prosadil David, jednou Miroslav, a Bobři rázem srovnali na 3:3.

V 52. minutě pak domácí podržel výtečný Šrámek, který zneškodnil samostatný únik Martiníka. Domácí šance Filipa Chvostka a Hanáka brankou neskončily, a tak šel zápas do prodloužení. Po pětatřiceti vteřinách hry se dostal do šance Kabeláč a s následnou dorážkou si věděl rady Sprušil, jenž rozhodl o dvou bodech pro Nový Jičín.

„Za stavu 3:0 jsme si řekli, že nebudeme nic měnit, že se budeme snažit hrát pořád to stejné. Soupeř nám ale chytal rozehrávky ve středním pásmu a vracel nám je jednoduše zpátky. Ze středního pásma zakládal rychlé protiútoky a v podstatě tady z toho jsme dostali zbytečné góly, čímž jsme si zkomplikovali život. Třetí třetina byla z naší strany opět dobrá. Měli jsme tam spoustu šancí tři samostatné nájezdy, které jsme bohužel neproměnili. Nakonec můžeme děkovat za druhý bod," hodnotili duel prvního kola trenér Nového Jičína. Hosté litovali především promarněné první třetiny.

„To jsme se nechali jakoby unést. Byl to první zápas a byla cítit nervozita. Hokej, který si představujeme, jsme začali hrát až od druhé třetiny. Jinak musím mužstvu gratulovat, protože si myslím, že je to pro nás úspěch. Bratři Vargové hráli výborně, ale i další pětky měly neproměněné šance a hrály velice dobře. Musím vyzdvihnout i čtvrtou pětku, která splnila svůj úkol dát odpočinout prvním třem útokům," děkoval po zápase trenér Bobrů Jan Vavrečka. 

Už dnes v 18 hodin čeká Nový Jičín utkání proti Frýdku-Místku, který odehraje všechny letošní domácí zápasy na zimním stadionu v Porubě.

HC Nový Jičín - HC Bobři Valašské Meziříčí 4:3p (3:0, 0:3, 0:0 1:0)

Branky: 10. Uhlár (Zedník, Skaloš), 16. Putniorz (Macháček), 18. Zedník (Uhlár), 61. Sprušil (Kabeláč) 28. D. Varga (Mir. Varga, Mar. Varga), 31. Mir. Varga (Mar. Varga), 33. D. Varga (Mar. Varga, Mir. Varga).

Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Poměr střel: 29:27. Diváci: 385.

Nový Jičín: Šrámek Horák, Vašut, Vnenk, Skaloš, Pelikán, F. Chvostek Sprušil, Hanák, Kabeláč Uhlár, Brynecký, Zedník M. Chvostek, Macháček, Putniorz. Trenér: Handl.

Valašské Meziříčí: Slovák Ferenc, Hartmann, Heča, Kubáč, Kundera, Kvapil, Martiník, Matušenko, Rycl, Randášek, Slovák, Stráněl, Tomáta, Vaněk, D. Varga, Mar. Varga, Mir. Varga, Zábojník. Trenér: Vavrečka.