HC Nový Jičín B – HC Kopřivnice 5:0 (3:0, 0:0, 2:0)

První třetina začala v režii domácích hráčů. Přestože si vytvořili několik šancí, skóre se měnilo až ve 14. minutě. Na jejím konci totiž vyslal nenápadnou střelu na bránu Unzeitiga Kalamár a puk, k překvapení všech, skončil v síti – 1:0. Na začátku 16. minuty využili domácí přesilovou hru, když Hübl přihrál na střed Krotilovi, a ten ránou od modré propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:0. A aby toho pro Kopřivnici nebylo málo, našel v poslední minutě první třetiny Jindřich Částečka Romana Částečku, který ve vlastním oslabení pojistil vedení Novojičínských – 3:0.

Druhá třetina začala náporem Kopřivnice. Ta si svým tlakem vynutila, po faulu na konci 24. minuty, trestné střílení, samostatný nájezd Daniela Hrubého však bezchybný Gebauer vytěsnil. V polovině utkání začal tlak hostí slábnout. Ve 33. minutě ujel domácí obraně Veřmiřovský, ale ani on nedokázal na Gebauera najít ten správný recept.

Definitivní podobu dala výsledku poslední třetina. Šance vrátit se do hry se Kopřivnici naskytla ve 42. minutě. Na trestné lavici domácích totiž seděli hned dva hráči a hosté měli před sebou minutu a půl dlouhou přesilovou hru 5 na 3. Jenže domácí napadali kopřivnickou rozehrávku již ve středním pásmu a hosté se nedokázali usadit v obranné třetině domácích. A přišel trest. Ve 48. minutě totiž Nový Jičín využil podruhé přesilovou hru. Roman Částečka vystřelil na bránu střídajícího Bouši, puk se však odrazil k volnému Moravovi, a ten na dvakrát propasíroval puk do brány – 4:0. Naposledy se skóre měnilo v 54. minutě, když zkušený Petružálek našel mazácky na modré číhajícího Jindřicha Částečku, který nejprve sám proti Boušovi neuspěl, ale sám si dojel za bránu pro odražený touš, nabruslil opět před bránu a na dvakrát přehodil ležícího gólmana – 5:0.

Jaroslav Havlík (Nový Jičín): Zvláště první třetina byla z naší strany hodně povedená. Poté už to nebylo tak ideální, jistě i proto, že se Kopřivnice dostala, nejspíš po domluvě trenéra, do hry. Dvě branky v poslední třetině pak pramenily ze hry, protože soupeř zřejmě rezignoval. Jedním z důležitých momentů zápasu bylo naše dlouhé oslabení, kdy Kopřivnice nedokázala využít početní výhodu dvou hráčů. Jejich psychika šla poté rapidně dolů. Máme před sebou ještě několik dní, než začne soutěž, takže bychom je měli využít a zapracovat hlavně na přesilovkách, zakládání útoku a podobně.

Jiří Malík (Kopřivnice): Jsou zápasy, kdy se vám daří, a naopak utkání, kdy to prostě nejde. Tentokrát to byla sice generálka, ale bohužel šlo právě o jeden z těch zápasů, kdy se vám nedaří nic. Porážka 0:5 je hrozivá, ale už s tím nic nenaděláme. Kádr se teprve tvoří. V každém případě máme co napravovat. V utkání s Novým Jičínem jsme doplatili na neproměňování šancí. Spoustu jsme toho zahodili, nedali jsme trestné střílení, o dlouhé přesilovce 5 na 3 ani nemluvě. A samozřejmě nemůžeme být spokojeni ani s předvedenou hrou.

Branky a nahrávky: 14. Kalamár (Hradil Jiří), 16. Krotil (Hübl), 20. Částečka R. (Částečka J.), 48. Morava (Částečka R., Hübl), 54. Částečka J. (Petružálek), vyloučení: 7:5, využití: 2:0, v oslabení: 1:0, poměr střel: 33:28, diváci: 50

Nový Jičín: Gebauer – Petružálek, Valchář, Krotil, Hübl, Gajdoš, Hradil Jan, Mucala, Morava – Částečka J., Zedník A., Toman – Částečka R., Hruška, Martinčík – Kalamár, Hradil Jiří, Gilar. Trenér Jaroslav Havlík

Kopřivnice: Unzeitig (30. Bouša) – Surovčík, Jeřábek, Merenda, Hruškovský, Hrubý D., Poláček, Bartošák, Nevrkla, Hanzlík, Čajka, Chalupa, Hrubý A., Veřmiřovský, Starman, Fojtík, Bílek, Matula. Trenér Václav Slabý