Do konce základní části II. hokejové ligy, sk. Východ, chybí sehrát čtrnáct střetnutí a Novému Jičínu schází na postupové osmé místo, které nyní zaujímá Vsetín, devět bodů.

Novojičínští hokejisté po dvoubodovém zisku právě ze vsetínského Lapače nevytěžili z následujících dvou utkání proti Technice Brno a favorizované Porubě ani bod a dnešní ztráta by tak mohla znamenat nepříjemné komplikace. Zvláště, když na poslední Valašské Meziříčí a předposlední Orlovou má desátý Nový Jičín náskok pouhých čtyř, respektive tří bodů.

Dnešnímu soupeři patří pátá příčka s dvaapadesáti body. V obou vzájemně doposud odehraných duelech se radoval celek z jihu Moravy. V 9. kole uspěl na novojičínském ledě vysoko 5:1 a ve 20. kole pak doma, před tisícovkou diváků, zvítězil 4:2. Partu kapitána Vašuta tehdy poslal brzy do vedení nejproduktivnější hráč týmu Kabeláč, ale domácí skóre zápasu brzy otočili. Utkání 31. kola začíná na zimním stadionu v Novém Jičíně dnes v 18 hodin.

Petr Gulda opouští po sedmi letech Nový Jičín

V domácím dresu už diváci neuvidí sedmačtyřicetiletého obránce Petra Guldu, jenž v pondělí absolvoval v Novém Jičíně poslední trénink a odchází do německého Deggendorfu, kde bude hrát 3. ligu se svým mladším synem Denisem, se kterým se v loňské sezoně potkal krátce také v novojičínském týmu. Příkladný hokejista prožil v Novém Jičíně sedm let a za tu dobu se stal jeho neodmyslitelnou součastní jak na ledě, tak v kabině. „Samozřejmě se mi odchází velice těžko. Navíc v půlce sezony, kdy jsem nikdy neodcházel. I když mám hodně odehráno, tak je to pro mě novinka, se kterou se docela těžko vyrovnávám. Je to ode mě trochu bláznivé, co jsem udělal, ale dostal jsem nabídku. Do toho jednání jsem vůbec nechtěl jít, ale nakonec jsem se rozhodl, že půjdu do Německa za synem. Takový je sportovní život. Dohraju tam sezonu a potom ukončím kariéru. Bylo mi nabídnuto, že bych tam mohl do budoucna trénovat. Mám dva měsíce na to, abych se tam rozkoukal a zjistil, co si představují," řekl klubovému webu novojičínského celku odcházející Petr Gulda, jenž na MS v roce 1994 v Itálii hájil barvy Německa.