Na úvodní trefu opavského Chalupy ještě bleskově zareagoval zadák Kužílek, ale další velké příležitosti už hosté využít nedokázali, což se později ukázalo jako jeden z rozhodujících momentů zápasu, protože Opava šla v 15. minutě do vedení 2:1. „Po první třetině jsme měli vést 4:1 a mohlo být hotovo. Ale když neproměníme vyložené šance, tak je to špatné," připomněl kouč Nového Jičína Aleš Flašar.

Slezané pak dvěma góly ve druhé periodě udělali důležitý krok ke třem bodům. „Druhou třetinu jsme bohužel prospali," nechápal šéf novojičínské střídačky, jehož tým navíc dohrával utkání pouze na pět beků, když po prvním dějství odstoupil nemocný kapitán Vašut.

Zkraje poslední části nejprve snížil Lehečka a velkou možnost ke snížení na 3:4 pak neproměnil Ižacký. „To byl další zlom. Za pár minut jsme pak po sporném vyloučení inkasovali popáté a bylo hotovo. Tři góly jsme dostali v oslabení, ale ne tím, že by nás Opava přehrála, ale z druhých nebo až ze třetích dorážek. Před brankou se to musí čistit," hledal další příčiny porážky Flašar.

II. hokejová liga, sk. Východ, 41. kolo

HK Opava - HK Nový Jičín 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)

Branky: 7. Chalupa (Herman, T. Černý), 15. Svoboda (Kafka, L. Černý), 22. L. Černý (Svoboda, Vrabel), 26. Wolf (Chalupa), 55. Wolf (Chalupa, Herman) – 7. Kužílek (Lehečka, Ižacký), 44. Lehečka (Ižacký). Rozhodčí: Koziol – Novotný, Axman. Vyloučení: 4:5. Využití: 3:0. Diváků: 425.

HK Nový Jičín: O. Haloda – Hoďa, Kužílek, Cabák, Vašut, Hruška, M. Haloda – Ižacký, Novotný, Lehečka – Málek, Zdeněk, Mikšan – R. Gebauer, Škumát, Kabeláč. Trenér: Flašar.