Už s novou posilou do obrany, Markem Halodou, jenž působil předloni v dresu Přerova a v loňském ročníku působil ve Vsetíně, a bez zkušeného forvarda Novosada, který odešel na další zahraniční štaci, tentokráte do španělského klubu hrajícího francouzskou soutěž, nastoupili Flašarovi svěřenci do druhého domácího zápasu v sezoně.

Gólová rychlopalba! 3 góly za 10 vteřinStihnout vstřelit za deset vteřin tři branky? Nemožné, řeknete si. Hokejistům Nového Jičína, kteří ve třetí třetině zničili Valašské Meziříčí, se však takovýto kousek povedl. Zdecimované hosty ztrestal osmým gólem v čase 55:39 Macháček, jenž tak dokonal hattrick, za pouhých pět vteřin zvýšil ihned po buly na 9:1 Kabeláč, a když čas ukazoval 55:49, zaokrouhlil domácí vedení na 10:1 Novotný.

Ve třetí dvacetiminutovce bylo na ledě pouze jedno mužstvo a Novojičínští servírovali svým fanouškům pořádně gólové menu, které načal po ideálním pasu Horáka Macháček. Za dvě minuty se hosté dívali pouze na záda Ižackému, jenž zvýšil na 6:1. To už však bylo moc na brankáře Čápa, který ve 44. minutě přepustil místo Vlachovi, jenž však ještě stihl inkasovat bůra.

Po sedmé trefě Kabeláče si pak domácí kotel žádal „desítku", které se nakonec dočkal. Po třech gólech během pouhých deseti vteřin, jež znamenaly vedení 10:1, by se už Bobři viděli nejraději v šatně, Nový Jičín však s věčným rivalem neměl žádné slitování a v poslední minutě ho ještě jedenáctým kouskem dorazil zadák Hruška.

„Celkově to byl odraz toho, co jsme předváděli na Technice. Napadalo nám to tam, a to bylo rozhodující. Musíme zůstat na zemi, protože jeden zápas sezonu nedělá," zdůraznil po vysokém vítězství novojičínský kouč Flašar, zatímco si jeho celek vychutnával zaslouženou děkovačku se svými příznivci, kteří hnali svůj celek vstříc prvnímu vítězství v sezoně.

Nový Jičín nyní čekají duely proti celkům z chvostu druholigové tabulky.

„Nesmí nás to posadit nikde do výšin, protože ten pád seshora by mohl být hodně tvrdý. Výsledek je dobrý především pro lidi. Já jsem rád, že jsme konečně vyhráli," dodal Flašar, zatímco hostující kouč Roman Sedlák jen smutně sledoval domácí oslavy s fanoušky.

„Nezlobte se, ale opravdu k tomu nemám co říct," kroutil nevěřícně hlavou ještě několik minut po závěrečné siréně. „Za stavu 1:2 jsme ještě dali břevno, ale poté jsme se úplně rozpadli. Je to ostuda," smutně konstatoval kouč Bobrů.

II. hokejová liga, sk. Východ, 4. kolo

HK Nový Jičín – HC Bobři Valašské Meziříčí 11:1 (1:0, 3:1, 7:0)

Branky: 8. Macháček (Ižacký, Mikšan), 22. Ižacký, 28. Haloda (Novotný), 31. Mikšan (Haloda, Ižacký), 43. Macháček (Horák), 45. Ižacký (Macháček), 50. Kabeláč (Lehečka), 56. Macháček (Novotný, Mikšan), 56. Kabeláč (Lehečka), 56. Novotný (R. Gebauer), 60. Hruška (Uhlár) – 24. Martiník (Hradil). Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Diváci: 433.

HK Nový Jičín: Chvostek - Hruška, Haloda, Vašut, P. Flašar, Cabák, Horák – Lehečka, Kabeláč, Uhlár – R. Gebauer, Zdeněk, Novotný – Mikšan, Macháček, Ižacký. Trenér: A. Flašar.

Už zítra hraje Nový Jičín od 13.30 na ledě poslední Karviné, na pondělní státní svátek pak hostí doma od 18 hodin Žihadla z Moravských Budějovic.