Už po čtyřech minutách musel nuceně vystřídat brankář Šrámek. „Dostal koncem hokejky, která mu prošla maskou až do oka. Na led musel jít Kozák. Měl tam ale těžké zákroky a taky týmu pomohl," uvedl novojičínský trenér David Handl.

Prostějovský kádr doznal pře léto řady změn. Trenérský štáb například vyztužil bývalý reprezentant Jiří Vykoukal a do branky přišel Ondřej Kocián, jenž byl ještě v loňské sezoně v kádru Lva Praha. Hosté vystrašili tisícovku domácích fanoušků ve 12. minutě, kdy se po akci obránce Hrušky prosadil Macháček, a Nový Jičín vedl. Jestřábi však skóre ještě do konce první třetiny otočili. Z přesilovky se prosadil Duba a dokonce dvojnásobnou početní výhodu zužitkoval Černý. Domácím se rovněž vydařil vstup do druhé části. Dvěma góly totiž odskočili už na 4:1.

Ve zbytku vyrovnaného utkání už se prosadil pouze novojičínský Michal Chvostek. „Začali jsme hrát na tři obrany a čtyři útoky. Chtěli jsme mít krátké střídání, ať máme sílu. Začátek nám vyšel perfektně, ale pak jsme po zbytečném faulu Uhlára dostali gól. Po přísně odpískaném faulu jsme ve dvojnásobném oslabení inkasovali podruhé a bohužel nám nevyšel nástup do druhé třetiny. Potom jsme hráli vyrovnané utkání. Do třetí třetiny jsme hru stáhli na tři lajny. Byla jenom škoda, že jsme v zápase neproměnili více šancí, abychom Prostějov více potrápili," hodnotil duel trenér Nového Jičína.

Prostějov tak, společně s Technikou Brno, zůstal na čele tabulky. „Dost jsme se natrápili. V první třetině nám pomohly dvě proměněné přesilovky, které nás nastartovaly. Měli jsme dobrý vstup do druhé třetiny, ale pak jsme si zápas naší ležérností zkomplikovali. Utkání jsme nedohrávali v nejlepší formě," řekl po utkání domácí asistent Petr Zachar.

LHK Jestřábi Prostějov – HC Nový Jičín 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)
Branky: 13. Duba (Stejskal, Jedlička), 18. Černý (Knesl), 21. Jurík (Nedbálek), 26. Duba (Venkrbec, Stejskal) – 12. Macháček (Hruška, Sprušil), 50. M. Chvostek (Hanák, Vnenk).
Vyloučení: 5:9 – 10. min Zedník. Využití: 2:0. Diváci: 1100.
Nový Jičín: Šrámek (4. Kozák) – F. Chvostek, Vašut, Vnenk, Hruška, Mravec, Pelikán – Sprušil, Macháček, Zedník – M. Chvostek, Hanák, Brynecký – Uhlár, Putniorz, R. Gebauer – Ižanský, Ohera, Skaloš. Trenér: Handl.

O první tříbodové vítězství v sezoně se můžou novojičínští hokejisté pokusit znovu na cizím ledě. V sobotu zajíždějí na led Břeclavi, která získala doposud o bod více než Handlův tým. Utkání má buly v 18 hodin.