První třetinu přitom Novojičínští neodehráli vůbec špatně. Ve druhé minutě sice orazítkoval břevno Ilášovy klece Ballner, ale poté zahrozil střelou domácí odchovanec Zahradníček, jenž nyní nastupuje za prvoligový Frýdek-Místek a při velké šanci Chvostka pak hosty podržel výborný Čech.

V polovině první dvacetiminutovky však Ostravané z ničeho nic udeřili, když přesnou ranou z mezikruží poslal Porubu do vedení, k radosti hloučku hostujících příznivců, Kafka. Vyrovnat mohl v oslabení Zdeněk, který ujížděl sám na Čecha, ale neuspěl. Novojičínský forvard si to však vynahradil v 17. minutě, ve které zblízka vyrovnával na 1:1.

Hosté, v jejich obranných řadách nechyběl bývalý hráč Nového Jičína Patrik Flašar, pak zadělali na své vítězství zkraje druhé periody, když se nejprve blýskl individuální akcí Jáchym a ve 28. minutě vyhnal Iláše z branky Kilnar. Do křížku s hostujícím obrem Tichý, jenž přišel do Sršňova týmu z Opavy, se pak dostal domácí Dresler, ale ještě větší potyčku odvrátili zasahující sudí. Domácím se v utkání vůbec nevedly ani přesilové hry a tak v závěru druhé části zvýšil na 4:1, po nenápadné střele, Seidler.

V pohodě hrající Ostravané pak v závěrečné části přidali ještě dva zásahy. „První třetinu jsme odehráli dobře a měli jsme tam i šance dát gól na 2:1. Ve druhé třetině jsme ale dostali dva rychlé góly a gól na 1:4 nás už pak úplně rozhodil," smutně konstatoval trenér HK Nový Jičín David Musial, jenž si uvědomuje, že tým už by se konečně potřeboval chytit. „Není to teď pro nás pozitivní období a musíme se z něho nějak dostat všichni dohromady. Nejlepší by bylo, kdybychom se chytli už teď v Hodoníně," přeje si Musial.

II. liga, sk. Východ, 9. kolo:
HK Nový Jičín – HC RT Torax Poruba 1:6 (1:1, 0:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 17. Zdeněk – 10. Kafka (Jáchym), 24. Jáchym (Orság), 28. Kilnar (Kafka), 36. Seidler (Slavík), 54. Orság (Jáchym), 60. Tomčák (Ballner, Adamík). Rozhodčí: Vaněk – Novák, Rožánek. Vyloučení: 3:4, navíc Rudl (P) 10. min. Bez využití. Diváci: 300.

HK Nový Jičín: Iláš (28. Slovák) – Zahradníček, Stránský, Vašut, Dresler, Bahounek, Běhal, Hruška – M. Chvostek, Novotný, Samiec – Uhlár, Zdeněk, Gebauer – Málek, Hladiš, Sonnek – Dalajka. Trenér: Musial.

Zbylé výsledky 9. kola: Opava - Vsetín 4:5, Valašské Meziříčí - Šumperk 2:0, Kopřivnice - Technika Brno 6:7 sn.

Nový Jičín cestuje v dalším kole na led Hodonína, kde už na úvod sezony prohrál 3:7. Utkání na zimním stadionu Václava Nedomanského má buly v sobotu v 17 hodin.

O utkání se ještě více dočtete v zítřejším tištěném vydání Novojičínského deníku.