Valašská mašina však góly z 52. a 57. minuty nakonec otočila zápas ve svůj prospěch a stopla tak novojičínskou šňůru sedmi vítězství v řadě před vlastním publikem. Svěřenci Petra Macháčka a Robina Bacula nyní cestují ve středu (18 h) na led poslední Techniky Brno a v sobotu v 17 hodin pak doma hostí Porubu, kterou nedávno, v rámci předehrávaného 45. kola, porazili doma 5:3.

Po slavnostním úvodu, kdy novojičínský klub představil nové logo a název pro své mládežnické celky, se Vsetín, který momentálně trápí marodka a utkání tak odehrál na tři pětky, dočkal brzy přesilové hry, ale tu domácí dokázali ubránit. Veškeré náznaky Dopitovy družiny pak končily na pozorném Slovákovi a největší možnost Nového Jičína v první části zase Kratochvílovi lapil Hromada.

Těsně před polovinou utkání se domácím naskytla veliká možnost, jak pohnout s bezbrankovým skóre, když dostali k dispozici dvojnásobnou přesilovku trvající 51 vteřin, ale ta se jim nevyvedla dle představ. Ve 38. minutě však při vlastním oslabení ujel Samiec, jenž překonal Hromadu a otevřel tak střelecký účet zápasu.

MACHÁČEK: JE TO PROHA SE CTÍ, ALE MRZÍ TO

Rozhodující momenty přišly s úvodem třetí části, ve které si v nařízeném trestném střílení nepřišel na Hromadu Novotný a gólem neskončily ani velké šance Kociána či Luky. „Bohužel jsme nedokázali vedení pojistit druhým gólem a nechali jsme tak Vsetín nadechnout. Tam se zápas lámal," uvědomoval si zlomové momenty vyrovnané bitvy kouč novojičínských hokejistů Petr Macháček.

Valaši pak totiž v 52. minutě nejprve srovnali, když výborného Slováka překonal při přečíslení Hořanský, a když se zdálo, že o vítězi bude muset rozhodnout prodloužení či nájezdy, přišla 57. minuta, ve které při hře 4 na 4 dokonal vsetínský obrat Vávra. „Celý zápas jsme se Vsetínem drželi krok a v oslabení jsme šli navíc do vedení. Vsetín nás ale v závěru zápasu potrestal dvěma góly, takže konečný výsledek mě moc mrzí. Výhře jsme byli hodně blízko, ale je to prohra se vztyčenou hlavou, protože Vsetín má obrovskou kvalitu," uvědomoval si kouč poražených.

2. liga, sk. Východ, 25. kolo:
HK NOVÝ JIČÍN – VHK ROBE VSETÍN 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Branky: 38. Samiec (Běhal) – 52. Hořanský (Zúbek, Pokorný), 57. Vávra (Hrazdira). Rozhodčí: Koziol – Bojda, Mikler. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1350.

HK Nový Jičín: Jiří Slovák I. – Běhal, Dresler, Stránský, Vašut, Hruška, Zahradníček – Luka, Zdeněk, Christov – Š. Kratochvíl, Novotný, Chvostek – Uhlár, Kocián, Sonnek – Jiří Slovák II., Samiec, Málek. Trenéři: Bacul a Macháček.