Druholigoví hokejisté Nového Jičína sice nezvládli první třetinu, kterou prohráli 1:2, ale od druhého dějství byli jasně lepším celkem a nakonec došli k zasloužené výhře 8:3, když se čtyřmi body (2+2) blýskl Robin Gebauer.

Na brzkou branku karvinského SK ještě ve 14. minutě odpověděl zkušený Mikšan, v závěru první části však potrestal domácí laxnost Lotyš Logunovs, a Karvinští šli do kabin s náskokem 2:1. „Byli jsme všude pozdě a chyběl nám život. Bylo to prostě mrtvé. Nechtěli jsme v šatně zbytečně křičet a dostávat hráče pod zbytečný tlak.

Po první třetině jsme si ale museli říct, že takhle to dále nejde. Nebyla to žádná bouřka, ale rozumná promluva. Bez srdce a bez soubojů se hokej hrát nedá. Kluci se pak sami pořádně naštvali a vletěli do druhé třetiny, kde se to zlomilo," cenil si zlepšeného výkonu novojičínský trenér Aleš Flašar.

Vyrovnání měl na svědomí Škumát, jenž dostal příležitost až od druhé části. Forvard, který předminulou sezonu strávil v prvoligovém Havířově a tu loňskou ve Valašském Meziříčí, byl po většinu utkání pouze schovaný pod dekou na střídačce a trpělivě čekal na šanci, jež přišla.

Právě jeho výkon postupně nasměroval tým k vysokému vítězství, když trefy Zdeňka, Novotného a Gebauera znamenaly po čtyřiceti minutách vedení 5:2.

V závěrečné periodě pak domácí, po další trefě Gebauera a nejlepšího střelce týmu, Ižackého, a zásahu beka Hodi, své vedení ještě navýšili. „Mira Škumát čekal dlouho na šanci a podal vynikající výkon. Chtěl bych mu poděkovat, protože na to nezanevřel a makal dále.

Vzadu to pak podpořil Ile (Iláš). Byla to sice dřina, ale kluci do toho dali srdce a nakonec jsme vyhráli zaslouženě. Nebylo to asi moc pěkné utkání, bylo to spíše vydřené vítězství," oddechl si po tříbodovém zisku padesátiletý šéf novojičínské střídačky.

HK Nový Jičín - SK Karviná 8:3 (1:2, 4:0, 3:1)
Branky: 15. Mikšan, 24. Škumát (R. Gebauer), 27. Zdeněk (Škumát, R. Gebauer), 34. Novotný (Mikšan), 40. R. Gebauer (Hoďa, Zdeněk), 42. R. Gebauer (Uhlár), 55. Ižacký (Mikšan), 60. Hoďa (Zdeněk) - 3. Křibík (Grygar, Badžo), 19. Logunovs, 55. M. Kasperlík (Javín, Deutsch). Rozhodčí: Koziol Rožánek, Novák. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 362
HK Nový Jičín: Iláš - Horák, Zahradníček, Hoďa, P. Flašar, Hruška, Haloda - Ižacký, Novotný, Miškan - Málek (21. Škumát), Zdeněk, R. Gebauer - Uhlár, Kabeláč, Lehečka. Trenér: A. Flašar

Novojičínští hokejisté cestují v sobotu (17h), v rámci 17. kola na led nováčka z Moravských Budějovic, které v prvním vzájemném utkání porazili na domácím ledě 4:3.