Domácí vstoupili do prvního domácího utkání nového roku aktivněji, ale při první početní výhodě inkasovali, když situaci dva na jednoho zakončil v 5. minutě neomylně Jurásek. Na druhé straně pak brankou neskončily šance Lehečky, Ižackého nebo mladého zadáka Kužílka, jenž je v Novém Jičíně, stejně jako útočníci Dalajka a Hlaváč, v rámci střídavých startů z juniorky Zlína.

Novojičínský strážce svatyně Iláš musel předvést důležitý zákrok proti Kubovi a když se na druhé straně neujala dorážka Málka, odcházeli Drtiči do šatny s jednobrankovým náskokem. „Kdybychom prohrávali už 0:2, tak by to mohl být problém, protože Hodonín je velice silný tým," uvědomoval si možnost výrazné komplikace šéf novojičínské střídačky Aleš Flašar.

Šestigólový nášup

Domácí ochozy se dočkaly až ve 22. minutě, kdy využil přesilovou hru Málek a poprvé tak překonal Slováka Kotvana v hodonínské brance. Za pouhé dvě minuty už se vedení naklonilo na domácí stranu zásluhou Mikšana, jenž využil výtečné zadovky Zdeňka.

Nový Jičín byl rázem při chuti a ve 28. minutě přidal třetí zásah Lehečka. Přesně v polovině duelu se pak trefil Škumát, jehož první ránu sice Kotvan vyrazil, ale domácí zůstali v pásmu a podruhé už se domácí forvard nemýlil. Novojičínské gólové hody však pokračovaly a ve 34. minutě usměrnil kotouč do sítě z prostoru brankoviště v přesilovce Ižacký, jenž tak zvýšil už na 5:1 a hosté byli tou dobou zralí na ručník.

Povedenou třetinu Flašarova souboru pak v poslední minutě ukončil kapitán Vašut. Celá akce začala u Iláše, jenž holí vypíchl kotouč na Málka, jenž pak po úniku předložil kotouč domácí „devatenáctce" a vedení 6:1 bylo na světě. To už bylo na hostujícího Kotvana moc, když přepustil své místo Zavadilovi.

Na začátku poslední části pak hodonínský Seidl tečí snížil na 2:6, ale brzkou odpověď si přichystal nejlepší domácí střelec Ižacký, jenž přesným bekhendem mezi Zavadilovy betony vstřelil svůj sedmnáctý gól v sezoně a upravil již na 7:1. Hosté pak ještě utkání korigovali svým třetím gólem.

„Do utkání jsme vstoupili dobře, ale byla smůla, že jsme dostali z první akce soupeře gól, navíc při vlastní přesilovce. Ve druhé třetině jsme dali šest branek, jasně jsme dominovali a to rozhodlo celý zápas," ocenil výkon svého týmu Flašar

„O zápasu rozhodla druhá třetina. Nechali jsme soupeře dorážet, nevraceli jsme se a třetinu jsme odehráli hodně špatně. Potýkáme se s velkou marodkou, na kterou se navíc přidal Kučera, jenž má asi vykloubené rameno," sdělil po utkání kouč Hodonína a bývalý vynikající zadák brněnské Komety Lubomír Oslizlo.

II. hokejová liga, sk. Východ, 32. kolo
HK Nový Jičín – SHK Hodonín 7:3 (0:1, 6:0, 1:2)
Branky: 22. Málek (Zdeněk, Vašut), 24. Mikšan (Zdeněk, Málek), 28. Lehečka, 30. Škumát (Hoďa, Ižacký), 34. Ižacký (P. Flašar, Lehečka), 40. Vašut (Málek, Iláš), 44. Ižacký (Lehečka, Hoďa) – 5. Jurásek (Špok), 42. Sajdl (Kolář), 51. Jurásek (Špok, Charvát). Rozhodčí: Vaněk - Rychlý, Řezáč. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 300.
HK Nový Jičín: Iláš - Hoďa, Kužílek, P. Flašar, Vašut, Hruška, Haloda – Ižacký, Novotný (50. Hlaváč), Lehečka – Málek, Zdeněk, Mikšan – R. Gebauer (21. Dalajka), M. Kratochvíl, Škumát. Trenér: A. Flašar.

Zbylé výsledky 32. kola: Frýdek-Místek – Kopřivnice 1:0, Poruba – Břeclav 7:1, Technika Brno – Mor. Budějovice 3:0, Vsetín – Opava 8:4, Karviná – Val. Meziříčí 3:4 sn.

Už ve středu 13. ledna je na programu třetí derby letošního ročníku, kdy aktuálně sedmý Nový Jičín (45 bodů) přijede na led deváté Kopřivnice (36 bodů). Úvodní buly bude v Tatra aréně vhozeno v 18 hodin a řídit ho bude trojice rozhodčích Škach – Hanzlík, Wesley. V sobotu od 17 hodin pak Novojičínští vyzvou doma druhý Vsetín.

O utkání se ještě více dočtete v pondělním vydání Novojičínského deníku.