Kopřivničtí hokejisté, kteří v týdnu prohráli po divoké přestřelce s Technikou Brno 6:7 po samostatných nájezdech, vyzvali v sobotu na vlastním ledě favorizovanou Porubu, se kterou před tisícovkou diváků prohráli 3:6. Už zítra cestují Kopřivničtí do Hodonína a v sobotu pak doma vyzvou ve druhém derby sezony od 17 hodin Nový Jičín, kterému mají, za úvodní porážku 1:7, co vracet.

V úvodní třetině se diváci rozhodně nenudili. Ostravany poslal už ve 4. minutě do vedení Slováček, ale Kopřivnice pak góly Krutila a Pargáče skóre otočila a v 11. minutě vedla 2:1. V závěru první části však Sršňův tým využil početní výhodu a do kabin se tak odcházelo za stavu 2:2.

„Před zápasem se nám rozpadly skoro všechny útoky, protože nám zůstala pohromadě jenom jedna lajna. Museli jsme tak improvizovat a museli nám pomoct dva mladí kluci z Vítkovic," připomněl peripetie se sestavou kopřivnický trenér Václav Slabý, který nově postrádal zraněného zadáka Fojtíka a vinou technických problémů nemohli do utkání zasáhnout ani kapitán Tomášek s Kabeláčem. Navíc utkání nedohrál zraněný Pargáč.

Zkraje druhého dějství už ale vedli znovu hosté, když dělovka Piechy skončila s pomocí tyče až zády Fendricha, který poté parádním zákrokem zlikvidoval tutovku Vaňka. Zlom utkání přišel okolo 34. minuty, kdy Poruba nejprve zvýšila na 4:2, aby hned za minutu přidala pátý zásah, po kterém Fendrich přepustil své místo Unzeitigovi. V poslední části ještě mohl zápas zdramatizovat Sluštík, ale jeho střela mířila pouze do tyče. Místo toho zvýšili hosté na 6:2, když se zblízka prosadil Zachar a v závěru se pak ještě Kopřivničtí dočkali snížení, když přesilovku 5 na 3 zužitkoval bývalý hráč Poruby Červenka.

„Utkání pro nás bylo hodně těžké, ale musím kluky pochválit, protože bojovali až do konce. Poruba ukázala, že má opravdu hodně kvalitní mančaft. Stejně tak ale musím pochválit naše fanoušky, kteří fandili až do konce a dokázali ocenit výkon našeho oslabeného týmu," dodal šéf kopřivnické střídačky.

II. hokejová liga, sk. Východ, 10. kolo:
HC KOPŘIVNICE – HC RT TORAX PORUBA 3:6 (2:2, 0:3, 1:1)

Branky: 8. Krutil (Pargáč, Teper), 11. Pargáč (Teper, Červenka), 55. Červenka (Kowalczyk) – 4. Slováček (Piecha, Rudl), 19. Puškár (Jáchym, Kafka), 24. Piecha (Slováček, Sedlář), 34. Zachar (Vaněk, Flašar), 35. Jáchym (Kafka), 52. Vaněk (Zachar). Rozhodčí: Kašík – Bubela, Zedník. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. Diváci: 1113.

HC Kopřivnice: Fendrich (35. Unzeitig) – Teper, Krutil, Hoďa, Kowalczyk, Marek, Čintala - Červenka, Sluštík, Pargáč – Poruba, Spratek, Vyčesaný – Kofroň, Bartošák, Raška. Trenér: Slabý.

DALIBOR TOBOLA