Studénečtí, kteří nastoupili pouze se čtyřmi obránci a osmi útočníky, přečkali úvodní šance Orlové a poté sami udeřili. Rána kapitána Marcela Kaňovského skončila s pomocí teče jednoho z domácích až za zády Urbánka.

Za pouhou minutu udeřili hosté podruhé, když Štubňa obral o kotouč váhajícího beka domácích a poslal svůj celek do vedení 2:0. „Venku se nám nyní daří. Hrajeme jednoduchý hokej. Máme nemocné a zraněné, a dokonce jsme i uvažovali o tom, že zápas odložíme," řekl Pokorný a nakonec vůbec nelitoval.

Studénka spoléhala na smrticí brejky a opařeným Orlům přistřihl křídla znovu kapitán Kaňovský, který ve 23. minutě zvyšoval již na 3:0. Ve 43. minutě pak vyhnal Urbánka z branky Sochorek. Studénku vedl ke třem bodům výborný Baldik, o kterém se domácím spalovačům šancí zdá ještě nyní. Dvě závěrečné branky domácích už však na hostující radosti nic nezměnily.

„Chtěli jsme trošku reagovat na slova trenéra Orlové, které řekl po posledním zápase, který jsme tam odehráli, že se potkali se slabým mančaftem, takže jsme měli hodně velkou pivku. Hecli jsme se a chtěli jsme jim ukázat, co je to slabý mančaft. Nakonec ještě dělali obstrukce s tím, že nám konfrontovali hráče," podivoval se studénecký lodivod.

O co šlo? Orlové se nezamlouval jeden z hráčů Studénky, a proto si vyžádali konfrontaci (kontrolu) hráče, jenže ten údajně doma zapomněl občanský průkaz.

„Problémem akorát bylo, že u sebe neměl občanský průkaz. Takže to možná bude řešit STK. Konfrontaci jsme udělali podle řádu a ničemu jsme se nevyhýbali. Šlo o Lindovského. Pocit z vítězství nám už nikdo nevezme," uzavřel Pokorný, jehož tým tak nadále živí naději na konečné třetí místo.

HC Orlová – HC Studénka 2:4 (0:2, 0:1, 2:1)
Branky: 58. Voznica (Mihal), 60. Rosůlek (Voznica) – 12. Kaňovský (Janečka, Pokorný), 13. Štubňa (Sochorek), 23. Kaňovský (Jedlička), 44. Sochorek (Jedlička). Vyloučení: 5:6, navíc Novák, Rosůlek (oba ORL) 10 minut. Bez využití. Diváci: 220
HC Studénka: Baldik – Lyčka, Lindovský, Janečka, Jedlička – Štubňa, Pokorný, Sochorek – Orszulik, Čáň, M. Kaňovský – Řehulka, Ertel. Trenér: Miroslav Pokorný st.