V domácí sestavě se totiž ve třetí formaci objevil po boku Petra Macháčka jeho třináctiletý syn Štěpán (ročník narození 2002), jenž si navíc ve vítězném utkání připsal asistenci.

Rezerva Nového Jičína předtím ještě ve čtvrteční dohrávce na ledě Uničova prohrála 4:9, ale díky výhře nad Valachy si upevnila šesté místo. O další body budou svěřenci Kamila Gebauera bojovat v sobotu od 17 hodin na ledě čtvrtého Horního Benešova.

Novojičínská ikona v podobě Petra Macháčka, jenž v úvodu letošní sezony nastoupil také ke čtrnácti zápasům za druholigový A tým, ve kterých si připsal jedenáct bodů, si tak splnila sen, když se v jedné lajně představil se svým synem Štěpánem. Duo Macháčků pak doplňoval kapitán Toman.

„Je ročník narození 2002, což je neuvěřitelné. Chtěli jsme to zkusit, jestli by to zvládl, protože je opravdu hokejovým myšlením na vyšší úrovni. Samozřejmě, že silou se nemohl se soupeři rovnat, ale zvládl to a překvapil mě. Měli jsme z toho trošku strach, ale smekám klobouk. Peťovi se tak splnil sen, takže super," sdělil trenér novojičínského béčka Kamil Gebauer, jenž „Macháčka juniora" vede po boku Petra Macháčka v mladším dorostu.

V samotném utkání museli Novojičínští dohánět manko 1:2 z první části. Zlepšenou hrou a především třemi zásahy ve druhé třetině ale dokonali a obrat a slavili páté tříbodové vítězství v ročníku, na kterém se gólově podíleli Gajdoš, Škubala a dvakrát Toman.

„Nastoupili jsme s taktikou, která nám vycházela doma se Studénkou nebo v Krnově, tedy ze zabezpečené obrany. Ale Rožnov přijel pouze v jedenácti, takže nás bylo poprvé více než soupeře. Od druhé třetiny jsme ale změnili hru. Chtěli jsme hrát aktivně, napadat a převzít iniciativu, což se nám podařilo. Druhou třetinu jsme vyhráli 3:0 a potom už jsme si to pohlídali," hodnotil sobotní vítězství Gebauer.

Krajská hokejová liga, 22. kolo:

HK NOVÝ JIČÍN B – HC ROŽNOV POD RADHOŠTĚM 4:2 (1:2, 3:0, 0:0)

Branky: 19. Gajdoš (Gilar, Hermann), 23. Toman (P. Macháček), 25. Toman (P. Macháček, Š. Macháček), 39. Škubala (Gilar, Hermann) – 1. Vaculín (Kroupa, Vyvijal), 13. Ji. Švrček (Holiš, Vaculín). Rozhodčí: Polášek – Štěpán, Kittel. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0.
HK Nový Jičín B: Kohn – Kysučan, Hradil, Gajdoš, Hudec – Juříček, Kameníček, Klečka – Gilar, Hermann, Škubala – P. Macháček, Š. Macháček, Toman. Trenér: K. Gebauer.

Zbylé výsledky 22. kola: Studénka - Uničov 6:3, Orlová - Šternberk 5:1, Horní Benešov - Krnov 3:4.