Po třetím vítězství v řadě však sice v neděli na domácím ledě otočili nepříznivý vývoj zápasu, ale po nezvládnutém závěru nakonec prohráli 4:6, a přenechali tak všechny body Hornímu Benešovu.

Úvodní dějství Pokorného souboru vůbec nevyšlo, protože po první části prohrával 1:3. „Zapracovalo sebeuspokojení, protože jsme v Krnově odehráli dobrý zápas a asi si hráči mysleli, že to půjde samo. První třetinu jsme odchodili. Pak jsme udělali změny, a když jsme otočili skóre, tak jsem věřil, že to vyjde," připomněl povedenou druhou třetinu kouč Studénky Miroslav Pokorný, kdy jeho svěřenci třemi góly otočili zápas na 4:3.

V posledním dějství však domácí znovu zabředli do matného výkonu z úvodní části. V 55. minutě se hosté prosadili dokonce při vlastním oslabení a vyrovnali na 4:4. Zmar Studénky pak přišel na konci 59. minuty, když domácí chyby potrestal hostující kapitán Fraš, jenž poslal svůj tým do vedení 5:4. V následné power-play pak ještě domácí inkasovali pošesté, a na další body si tak museli nechat zajít chuť.

„Třetí třetina byla bohužel znovu špatná. Porazili jsme se sami, naším špatným přístupem. Hrát dvacet minut je opravdu málo. Musíme to hodit za hlavu a připravit se na Orlovou, se kterou to jsou vždycky dobré zápasy. Chceme ukázat, že hokej hrát umíme," vyjádřil se dále šéf studénecké střídačky.

Novojičínská rezerva vyzvala v pátek a v neděli na domácím ledě dva vedoucí celky tabulky. Nejprve podlehla Bohumínu, za který nastoupili zkušení Ivan s Mikšanem, jenž ještě v uplynulé sezoně působil v novojičínském A týmu, 4:8 a poté padla po statečném výkonu s favorizovanou Orlovou 3:6.

„Oba zápasy mi ale ukázaly, že naše hra jde nahoru. Bohumín má sice zkušené hráče, ale Orlová je pro mě pořád největší favorit. Kluky musím za výkon proti Orlové pochválit, protože jsme výhru favoritovi nedali zadarmo a až deset minut před koncem jsme dostali gól na 3:5," uvedl trenér novojičínského béčka Kamil Gebauer, jehož tým hostí zítra v dohrávce od 18:15 Český Těšín a v sobotu jede do Rožnova. „Věřím, že navážeme na poslední výkony a uděláme nějaké body," dodal Gebauer.

Studénka - Horní Benešov 4:6 (1:3, 3:0, 0:3).

Branky: 8. Novák (Sluštík), 29. Martinčík (Mičulka, Jedlička), 32. Jedlička (Tomášek), 33. Pokorný (Orszulik, Mičulka) 6. Kovalovský (A. Lhotský, Koschatzký), 6. Koschatzký (Zigmund), 19. Zigmund, 55. Kovalovský (Trubka), 59. Fraš (Zigmund), 60. Zigmund (Kovalovský). Rozhodčí: Kašinský Rapák, Štěpán. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:2. Diváci: 182.

Studénka: Baldík (21. Vašíček) Janečka, Bolek, Poláček, Novák, Lyčka, Jedlička, Veselský, Jašek Orszulik, Ertel, Mičulka Sluštík, Pokorný, Sochorek Martinčík, Tomášek, Štěpjak. Trenér: Pokorný st.

Nový Jičín B - Orlová 3:6 (2:2, 0:1, 1:3)

Branky: 11. Palacký (Daron), 12. Rosypka (Ohera), 49. Matelka (Ohera) 6. Pavlas (Deutsch), 18. Lenomar (Tomis), 24. Pavlát (Lenomar), 42. Deutsch (Voznica, Kytka), 50. Kotásek (Petrák, Deutsch), 58. Deutsch (Voznica).

Nový Jičín: Kohn Metelka, Gajdoš, Hradil, Kysučan, Hudec Palacký, Juříček, Daron Rozsypka, Ohera, Hermann Merenda, Ondráček, Škubala. Trenér: K. Gebauer.

Výsledky 8. kola: Krnov – Studénka 3:5 (1:3, 2:0, 0:2)
Branky Stud.: 7. Martinčík (Jedlička), 17. Lyčka (Sochorek), 18. Mičulka (Orszulik), 52. Sochorek (Novák, Pokorný), 60. Pokorný (Mičulka).

Nový Jičín B – Bohumín 4:8 (0:1, 2:3, 2:4)
Branky NJ: 33. Rosypka (Ohera), 38. Gajdoš (Bartoň, Ohera), 47. Rosypka (Merenda, Bartoň), 55. Daron (Metelka, Cabák).

Horní Benešov – Orlová 2:9, Rožnov - Český Těšín 4:7.

Zbylé výsledky 9. kola:Bohumín – Rožnov 9:4, Krnov - Český Těšín 5:4.

Program 10. kola: Sobota 5. listopadu, 17.00 Orlová – Studénka, Rožnov - Nový Jičín B, Horní Benešov - Český Těšín, Krnov – Bohumín.