„Pořád jsme žili v jakési nejistotě, protože se pořád nějak spekulovalo, co bude. Když už jsme se chystali, že budeme mít konečně led, tak z toho nakonec opět sešlo. Je důležité zmínit, že se nebavíme pouze o mužích, ale především o mládeži, která se také potýká se složitostí dojíždění,“ připomněl kouč studéneckých mužů Miroslav Pokorný, jenž je celou situací pochopitelně notně rozladěný.

„Mrzí nás, že nejsme moc informování ze strany města. Pořád jsme museli domlouvat ledy v okolních stadionech z týdne na týden. O problémech se vědělo, takže nám měl někdo na rovinu říct, ať se připravíme, že v letošní sezoně prostě led nebude, s tím, že nám budou sděleny přesné plány, co bude se zimákem dále. Mělo by se jednat daleko pružněji a především účelněji. Navíc se nejedná jen o členy hokejové klubu, ale taky o lidi, kteří chodili na veřejné bruslení nebo si jen tak šli zahrát hokej a udělat si chuť na pivo. Je tak třeba přijít s jasným řešením, co se bude dít dál,“ hovořil dále kouč Studénky.

Situace je o to smutnější, že klub v letošní sezoně slaví 70 let od svého založení. „Teď je třeba si říct, dobře stalo se, ale teď se k tomu někdo z města musí postavit čelem. Žádné mlžení. Klub, ale i celá veřejnost ve Studénce přece musí vědět, co bude se zimákem dále,“ zdůraznil Pokorný. 

Klub tak nyní čekají důležitá jednání se zástupci z okolních zimních stadionů. „Mládež by měla většinou trénovat a hrát v Novém Jičíně a férově jsme domluveni také s Porubou, kde my měli mít své zázemí muži, kteří by tam měli hrát některá utkání včetně play-off. Jsou tam ještě nějaké problémy se šatnou, takže to musíme řešit za pochodu,“ uzavřel Miroslav Pokorný.

Studénečtí hokejisté si v nedělním utkání připsali druhou porážku v řadě, když v Porubě proti tamnímu B týmu padli vysoko 3:10 a momentálně jim patří v tabulce krajské ligy 4. místo. Na vedoucí rezervu Frýdku-Místku však ztrácejí jen tři body a navíc mají zápas k dobru.