Druhé lize, sk. Východ, ve které dnes startují semifinálové bitvy, v nichž přemožitel Nového Jičína, Vsetín, vyzve Porubu a vítěz základní části z Přerova pak opavský Slezan, už jsou pořádně nablízku. Stačí odstranit z cesty posledního soupeře a v příští sezoně by se druholigový kolotoč rozjel také s hokejisty Kopřivnice.

Celku kapitána Bílka stojí v kvalifikaci o 2. ligu v cestě vítěz Zlínského kraje, Uherský Ostroh. Vítězové Jihomoravského a Olomouckého kraje možnost podání přihlášky do kvalifikace nevyužili, a Kopřivničtí tak startují svou pouť, na jejímž konci by rádi slavili postup do třetí nejvyšší soutěže u nás, tuto neděli na ledě Uherského Ostrohu, který je 11 kilometrů vzdálený od Uherského Hradiště a jehož hracími dny domácích utkání jsou právě neděle. Odveta se bude hrát další sobotu v Kopřivnici.

Zajímavostí je, že se oba celky v této sezoně již utkaly. To však bylo na začátku sezony, v přípravném turnaji v Uherském Ostrohu, za účasti domácího celku, Šumperku B a Uherského Hradiště. Kopřivnice vyhrála všechny zápasy a jednodenní klání ovládla. „Vyhráli jsme tehdy, tuším, 5:1, ale těžko posuzovat. Bylo to ještě před sezonou a taky mohli kádr doplnit. Sezona byla dlouhá a jejich tým se mohl změnit. Uvidíme, necháme se překvapit. Čekají nás jenom dva zápasy, takže v případě rovnosti bodů by mělo rozhodovat skóre," řekl trenér kopřivnických hokejistů Václav Slabý, jenž věří, že by nakonec mohla rozhodnout lepší fyzická připravenost jeho svěřenců.

„Věřím v naši fyzickou kondici, protože kluci jsou fyzicky dobře připraveni a celou sezonu jsme hráli na čtyři lajny. V soutěži jsme většinu soupeřů přehrávali hlavně díky lepší fyzičce. Na soupeře jsem zvědavý. Díval jsem se, že taky dávali hodně gólů, ale i hodně inkasovali," hovořil kouč Kopřivnice, jenž by měl mít k dispozici, po uzdravení Suchého a Chalupy, kompletní kádr. „Oba již trénují a měli bychom být kompletní. Každý si chce vyvrcholení sezony zahrát. Máme na to ještě necelý týden, a pak před odvetou další týden. Věřím, že se na soupeře co nejlépe připravíme," zdůraznil Slabý.

Kopřivnice nehodlá na svém cíli ze začátku sezony nic měnit. „Celou sezonu jsme neskrývali ambice, že chceme krajskou ligu vyhrát, jít do kvalifikace a zkusit postoupit do druhé národní ligy. Cíle jsou tak pořád stejné. Nebudeme si nic nalhávat a mlžit. Chceme vyhrát a postoupit," potvrdil na rovinu cíle klubu jeho trenér. Hokejisty Kopřivnice by měli za postupem táhnout také věrní fanoušci, kteří chystají na 130 kilometrů vzdálený výjezd vypravit autobus. „Slyšel jsem, že se organizuje výjezd. Takže jak tam přijede padesát našich fanoušků, tak tam bude určitě super atmosféra a moc se na to těšíme. Hrajeme to pro naše diváky, takže ať se baví. A hlavně, ať to dobře dopadne," uzavřel Slabý.

Skupina C, kvalifikace o 2. ligu:

Hokej Uherský Ostroh (vítěz Zlínského kraje), HC Kopřivnice (vítěz Moravskoslezského kraje).

1. zápas: Neděle 15. března, 17.00 Hokej Uherský Ostroh HC Kopřivnice.

2. zápas: Sobota 21. března, 17.00 HC Kopřivnice Hokej Uherský Ostroh.