Kdo ve středu v Kopřivnici zmeškal něco málo přes úvodních deset minut, mohl litovat, protože přišel o sedm branek. Kopřivničtí hokejisté nakonec gólovou přetahovanou nezvládli a na domácím ledě přenechali šumperskému celku trenéra Flašara, po porážce 6:7, všechny body. Oba týmy se v mistrovském utkání potkaly po dlouhých osmnácti letech.

Vše načal už ve 2. minutě hostující Fischer, ale v 6. minutě Kopřivnice otočila skóre zásluhou branek obránců Tepera a Hodi. Za minutu však Draci srovnali a za další minutu vrátil domácím vedení kapitán Tomášek.

Třetí inkasovaná branka pak vyhnala z branky šumperského Zavadila, místo kterého dochytal divoké utkání Svoboda. V 9. minutě ale hokejisté z podhůří Jeseníků srovnali a za další dvě minuty už znovu dokonce vedli, když Unzeitiga, jenž zastupoval absentující jedničku Vrbu, překonal Hroch.

„Teď si vyčítám, že jsem nevystřídal brankáře už dříve, protože jsme dostávali laciné góly. I když je otázka, jestli by to pomohlo," zamýšlel se po závěrečné siréně zklamaný trenér Kopřivnice Václav Slabý, jemuž chyběli zranění útočníci Hrubý a Mach.

Ve 23. minutě totiž hostující kanonáda pokračovala, ale dva rychlé góly Kofroně, na které navázal zkušený zadák Kowalczyk, rázem otočily skóre ve prospěch Kopřivnických, kteří najednou vedli 6:5. Jenže pouze chvíli. Během dvou minut totiž skóroval dvakrát s chutí hrající Vachutka, jenž se trefil celkem čtyřikrát, a tentokráte už byli veselejší opět Draci, kteří vedli 7:6.

V poslední minutě gradovala kopřivnická snaha alespoň o vyrovnání, ale ve třetí třetině nakonec žádná branka nepadla. „Kluci odehráli dobré utkání. Pro diváky to bylo asi dobrá přestřelka, ale pro nás je to velká ztráta bodů. Bohužel jsme dostávali laciné góly a to proti kvalitnímu Šumperku nejde," litoval Slabý.

To bývalý kouč Nového Jičína, té době na střídačce Šumperku, mohl být s výsledkem maximálně spokojen. „Ale vůbec to tak nemuselo být, protože jsme se dostali do hry snad až v závěru druhé třetiny. Předtím jsme nehráli vůbec dobře a můžeme být rádi, že Kopřivnice neměla směrem dozadu svůj den," přiznal zkušený stratég Aleš Flašar, jenž ocenil, jak jeho svěřenci zvládli závěr zápasu.

Za příliš mnoho hráčů na ledě totiž Šumperk vyfasoval dvouminutový trest, který ještě domácí umocnili odvoláním brankáře Fendricha. „Ve třetí třetině už jsem začal poznávat svůj tým. Kluci lépe bruslili, dřeli a bojovali," cenil si zlepšení kouč Draků.

II. hokejová liga, sk. Východ, 7. kolo:

HC Kopřivnice – Draci Šumperk 6:7 (3:4, 3:3, 0:0)

Branky: 6. Teper (Pargáč, Sluštík), 6. Hoďa (Tomášek, Ollender), 8. Tomášek (Ollender, Kabeláč), 25. Kofroň (Ollender), 28. Kofroň (Marek), 29. Kowalczyk (Tomášek) – 2. Fischer (Ostřanský), 7. Cink (Ďurkáč, Fischer), 9. Vachutka (Sedlák, Matějka), 11. Hroch (Fischer, Cink), 23. Vachutka (Sedlák, Drtil), 30. Vachutka, 32. Vachutka (Sedlák, Vymazal). Rozhodčí: Fiala – Gančarčík, Konvička. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 756.

HC Kopřivnice: Unzeitig (32. Fendrich) - Teper, Krutil, Hoďa, Kowalczyk, Marek, Čintala - Červenka, Sluštík, Pargáč - Kabeláč, Tomášek, Ollender – Kofroň, Bartošák, Vyčesaný – Poruba. Trenér: Slabý.

V sobotním kole cestuje aktuálně šestá Kopřivnice na vsetínský Lapač. Úvodní buly je naplánováno na 17.30.