Studéneckým tak na vítězství nestačil ani velmi dobrý výkon a proti celku hrajícího trenéra Marka Ivana se tak budou na domácím ledě snažit o vyrovnání série, která se hraje na dvě vítězná utkání. Druhý díl totiž startuje v sobotu od 17.30 ve Studénce.

I když byli hokejisté Studénky v první části aktivnější, tak skóre otevřeli domácí, když na Baldíka vyzrál Černín. Hosté mohli litovat neproměněné šance Sochorka nebo tří nevyužitých přesilovek.

Závažnějším faktem však bylo pro Studénecké, že vinou zranění skončil po první části Martin Novák, jenž byl z pozice obránce nejproduktivnějším hráčem Studénky v základní části. Pro produktivního zadáka a oporu třetího týmu po základní části navíc pravděpodobně sezona předčasně skončila.

V PRODLOUŽENÍ PŘIŠEL BLESKOVÝ ÚDER BOSPORU

Tým Miroslava Pokorného, který se k sérii vyjádří až po jejím konci, se dočkal vyrovnání zkraje druhé třetiny, ve které už konečně využil početní výhodu, při které ranou od modré čáry skóroval obránce Bolek.

hráč pak o chvíli později naskočil do hry přímo z trestné lavice, ale Bohumín podržel Pútec, jenž samostatný únik autora vyrovnávací trefy dokázal zlikvidovat, stejně jako následnou možnost Sluštíka. V závěru druhé dvacetiminutovky pak zachránilo Baldíka na druhé straně břevno.

Dramatický duel pak ve třetím dějství žádnou branku nenabídl, i když Studénka musela pět minut před koncem bránit přesilovku Bohumína, který spoléhá na velezkušené trio Javín, Mikšan a Ivan. Zvláště posledně jmenovaný byl ve třetí části téměř neustále na ledě.

Na řadu nakonec muselo přijít desetiminutové prodloužení, ze kterého však neuběhly ani tři minuty, než bohumínskou vlnu euforie odstartoval Baca, který šťastnou střelou rozhodl o tom, že Bohumín bude v sobotu na studéneckém ledě útočit na postup do finále.

1. zápas semifinále play-off krajské ligy:

HC BOSPOR BOHUMÍN – HC STUDÉNKA 2:1 PP (1:0, 0:1, 0:0 – 1:0)

Branky: 12. Černín (Kopún, Křibík), 63. Baca – 23. Bolek (Tomášek). Rozhodčí: Pelc – Rapák, Štěpán. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 200. STAV SÉRIE 1:0.

HC Studénka: Baldík – Bolek, Pelikán, Novák, Janečka, Lyčka, Jedlička, od 21. navíc Veselský – Vacula, Tomášek, Štubňa – Štěpják, Mičulka Sluštík – Sochorek, Čáň, Orszulík. Trenér: M. Pokorný st.

Zbývající výsledek semifinále: Orlová – Krnov 5:4 pp. (stav série 1:0).

Program druhých zápasů semifinále: Sobota 4. března, 17.00 Krnov – Orlová, 17.30 Studénka – Bohumín. Případné třetí utkání by se hrály ve středu 8. března.