Málo kdy vídané utkání, které poznamenalo obrovské množství vyloučených, se odehrálo na krnovském zimním stadionu v rámci druhého duelu semifinálové série krajské hokejové ligy.

Hosté lépe bruslili, a hlavně snáze přecházeli přes střední pásmo, Krnováci zase vynikali obětavostí, a hlavně měli v brance Šlupinu. Jeho jistota se nejvýrazněji projevila ve dvojnásobném oslabení, kdy jen díky němu odcházeli domácí do kabin za bezbrankového stavu.

V prostřední části hrála Kopřivnice znovu přesilovou hru, kapitán Hruškovský našel před odkrytou brankou Bartošáka, a ten otevřel skóre 0:1. Odpověď domácích však byla blesková. Kostovský přihrál v přesilové hře na modrou čáru Pavlu Michálkovi a kapitánova střela prošla až za záda Unzeitiga 1:1. Navíc rozhodčí signalizoval další vyloučení kopřivnického hráče, takže pokračovala početní výhoda Krnova. Uplynulo třicet vteřin a domácí už vedli. Tošenovjan vyjel až před branku a umístil puk nad beton brankáře 2:1.

I ve třetí třetině pokračoval souboj o každý metr ledu. Kopřivnice občas uzamkla vysílené domácí v jejich obranném pásmu, ale nic nevymyslela. Svou práci vykonával samozřejmě i sudí, který byl opět hodně vidět. Postupně vyloučil na každé straně jednoho bruslaře a pak dokonce dva současně, přičemž hostujícího za podražení a domácího Hudečku za simulování. A hrálo se dokonce tři na tři. Sedm a půl minuty před koncem nahodil Petružálek puk od modré čáry do chumlu, Roman Šlupina jej neviděl, a bylo vyrovnáno 2:2. V závěru mohla Kopřivnice rozhodnout v přesilovce, ale Šlupina byl tentokrát stoprocentní. Půl minuty před sirénou šla do čtyř zase Kopřivnice. Krnov sice početní výhodu nevyužil hned, ale přenesl si z ní ještě devadesát vteřin do prodloužení. Nastavený čas netrval dlouho. Domácí si vytvořili tlak a ke zteči zavelel kapitán. Pavel Michálek dostal kotouč mezi kruh a brankoviště a prostřelil Unzeitiga 3:2. „Věděli jsme, že Krnov, s brankářem Šlupinou, bude vycházet ze zabezpečené obrany a nebude se hnát do útoku. Závěrečné vyloučení jsme ve třetí třetině ještě ubránili, ale v prodloužení už jsme bohužel inkasovali," vracel se k rozhodující brance zápasu trenér Kopřivnice Václav Slabý. Krnov tak mohl slavit první výhru ve vyřazovacích bojích před vlastními fanoušky. „Soupeř oproti nám více bruslí, a z toho vyplynuly některé fauly. Přesilovky se nám ale povedlo výborně ubránit, i když jsme měli několikrát i štěstí. Klíčové bylo, že jsme přežili přesilovky pět na tři, kdy nás obrovsky podržel Roman Šlupina. Neměli jsme co ztratit, tak jsme na ledě dřeli a šli za vítězstvím," hodnotil utkání domácí hrdina, autor dvou branek a kapitán mužstva, Pavel Michálek.

2. zápas semifinále KLM: HK KRNOV - HC KOPŘIVNICE 3:2 po prodloužení (0:0, 2:1, 0:1 1:0)

Branky: 26. Pavel Michálek (Kostovský), 27. Tošenovjan (Weiss), 62. Pavel Michálek (Kostovský) 14. Bartošák (Hruškovský), 53. Petružálek (Štěpjak, Bartošák). Muž zápasu: Pavel Michálek.

STAV SÉRIE: 1:1.

HC Kopřivnice: Unzeitig - Petružálek, Merenda, Hruškovský, Chalupa, Pelikán, Surovčík - Hrubý, Bílek, Štěpjak - Kaňovský, Bartošák, Starmann - Horák, Kameníček, Suchý - Jašek, Jedlička. Trenér: Václav Slabý.

Druhé semifinále: Uničov - Horní Benešov 3:5 (stav série 1:1).