V sobotu Slezané sice padli na ledě Přerova 0:3, ale v rámci pondělní dohrávky dokázali zvítězit v Porubě s celkem Frýdku-Místku v poměru 3:1. Vyhrát budou chtít svěřenci trenéra Karla Suchánka také ve středu proti Novému Jičínu.

„Bude to nepříjemný soupeř, i když se zrovna nachází na spodku tabulky. Dá se očekávat vyhecované utkání, vždyť je to derby. Nový Jičín navíc doplnil svůj tým o juniory z Třince a u nás bude chtít přerušit sérii neúspěchů. Novojičínští budou dobře bránit a na nás bude, abychom svou hrou zlomili jejich odpor," řekl před zápasem opavský kouč Karel Suchánek.

Novojičínským hokejistům se v letošní sezoně vůbec nedaří, doma sice v úvodním kole zvítězili v prodloužení nad Valašským Meziříčím 4:3, ale od té doby je to bída. Z dvanácti následujících duelů se svěřenci kouče Davida Handla radovali z výhry pouze jednou, když doma porazili Orlovou fotbalově 2:0.

Naposledy Nový Jičín prohrál doma s Frýdkem-Místkem po nájezdech v poměru 5:6 a pár dní dříve prohrál na ledě Bobrů 1:4 - více zde.

Středeční zápas na opavském zimním stadionu má úvodní vhazování na programu v 18 hodin.