Zvládli to! Studénečtí hokejisté ukončili čtvrtfinálovou sérii s Českým Těšínem v nejkratším možném termínu a po výhře 8:5 mohli, uprostřed minulého týdne, slavit postup do semifinále. Tam na Pokorného partu čeká Bohumín v čele s hrajícím trenérem Markem Ivanem.

Úvodní semifinále, hrané na dva vítězné zápasy, startuje zítra v 18 hodin na ledě Bosporu a v sobotu se pak série přesouvá do Studénky, kde se bude hrát od 17.30.

Studénka si cestu za druhým skalpem Českého Těšína zkomplikovala, protože když obránce Novák zvyšoval svým druhým gólem v utkání ve 26. minutě na 5:1, tak hotovo zdaleka nebylo. Vlci totiž ještě před druhou sirénou snížili na 3:5, a když pak nabuzení domácí skórovali dvakrát během 42. minuty, byl studénecký náskok minulostí.

Za pět minut však přišel s rozdílovým zásahem Sluštík, na kterého ještě vzápětí navázal Sochorek a Studénka tak byla rázem, k radosti její skupiny věrných příznivců, znovu na koni. Vše pak ukončil Štěpják, jenž se v utkání blýskl čtyřmi body (2+2), a který upravil na konečných 8:5. „Nakonec jsme sérii zvládli, ale bylo vidět, že se potkaly týmy s útočným pojetím hokeje. Pro diváka asi atraktivní podívaná, ale pro mě je tam poučení pro příští zápasy," uvedl pro klubový web kouč Studénky Miroslav Pokorný.

Studénka se tak nyní pokusí co nejlépe připravit na Bohumín, který ve čtvrtfinále vyřadil Rožnov a v jehož sérii padlo ještě o něco více branek (10:5, 9:6). „Budeme připraveni na sto procent. Pozitivem naší čtvrtfinálové série bylo, že jsme ve druhém utkání nedostali nic zadarmo a museli jsme napnout všechny síly k tomu, abychom si výhru oddřeli," zamýšlel se Pokorný.

Sezona už naopak skončila pro rezervu Nového Jičína, která se doma snažila o prodloužení série s favorizovanou Orlovou, ale po první třetině prohrávala 0:2. Když pak ve druhé části branka nepadla, rozhodl vítěz základní části definitivně o svém postupu a dvěma góly v poslední desetiminutovce zpečetil vítězství 4:0.

„Oproti zápasu u nich byl teď zápas na šance vyrovnaný. Hlavně ve druhé třetině jsme měli hodně šancí, ale bohužel nám tam nic nespadlo. Bylo to pak dlouho 0:2 a měli jsme tam i dvě dvojnásobné přesilovky. Orlová nás pak v závěru ještě potrestala dvěma góly," vyjádřil se trenér novojičínského béčka Kamil Gebauer s tím, že od nové sezony bude mít Nový Jičín vedle B týmu, i celek staršího dorostu.

HC WOLWES ČESKÝ TĚŠÍN – HC STUDÉNKA 5:8 (1:4, 2:1, 2:3)
Branky: 16. Malíř (Horák), 31. Ovčaří (Foltýn), 36. Toman, 42. Foltýn (Toman, Niedoba), 42. Michejda (Malyjurek, Horák) – 10. Štěpják (Sluštík), 11. Štubňa (Vacula), 18. Novák (Štěpják, Sluštík), 20. Tomášek (Štubňa, Bolek), 26. Novák (Štubňa, Štěpják), 47. Sluštík, 51. Sochorek (Mičulka), 56. Štěpják (Sluštík). Rozhodčí: Pelc – Puczok, Goláň. Vyloučení: 8:6, navíc Foltyn 10 min. + do konce utkání – Bolek 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 250.
KONEČNÝ STAV SÉRIE 0:2 (3:11, 5:8)

HC Studénka: Horyl – Bolek, Pelikán, Novák, Janečka, Lyčka, Jedlička, Jašek, Holanik – Vacula, Tomášek, Štubňa – Štěpják, Pokorný, Sluštík – Sochorek, Čáň, Orszulík – Martinčík, Mičulka. Trenér: M. Pokorný st.

HK NOVÝ JIČÍN B – HC ORLOVÁ 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Branky: 14. Štefanka (Zakuťanský, Grepl), 16. Vaštík (Sznapka), 53. Štefanka (Vaštík), 55. Kytka (Juházs). Rozhodčí: Kašinský – Malík, Opravil.
KONEČNÝ STAV SÉRIE 0:2 (2:6, 0:4)

HK Nový Jičín B: Kohn – Hudec, Kysučan, Hradil, Kožený, Már, Teichmann – Hermann, Palacký, Fajmon – Merenda, Ondráček, Škubala – Hájek, Juříček, Tvrdý. Trenér: K. Gebauer.

Zbylé výsledky 2. zápasů čtvrtfinále play-off: Krnov – Horní Benešov 5:4 (konečný stav série 2:0), Rožnov p. R. – Bohumín 6:9 (konečný stav série 0:2).

Program semifinále (termíny – středa 1. 3., sobota 4. 3., případně středa 8. 3.): Bohumín – Studénka, Orlová – Krnov.