Ta jim vynesla mistrovský titul a možnost postupu do 2. ligy! Hokejisté Studénky zaslouží absolutorium. Družina Miroslava Pokorného staršího totiž v sezoně 2017/2018 neodehrála vinou uzavření zimního stadionu ve Studénce jediný zápas v domácím prostředí a i přes řadu komplikací a složitých dojíždění si nakonec mohla vychutnat slastný titul. Noc z pondělí na úterý tak byla ve Studénce hodně dlouhá!

„Ona ještě pořád jede. Ještě jsme neskončili a pořád slavíme. Kluci si to zaslouží, protože to, co předvedli, tak to je ojedinělé a hned tak se to opakovat nebude,“ sdělil Deníku po oslavné noci kouč mistrovské Studénky Miroslav Pokorný starší.

Oslavy vítězů probíhaly už na orlovském ledě, následně v kabině, kde nechyběly vítězné doutníky a vše pak vyvrcholilo po přesunu do restaurace na zimáku ve Studénce. „Snad tam nespadla ta střecha, kvůli které je zimák uzavřený, protože to bylo velké. Čekali na nás i fanoušci, takže to byl nádherný příjezd. Myslím si, že hráči ještě ani nejsou doma,“ usmál se při úterním ránu Pokorný. Studénka se dočkala titulu v krajské lize po dlouhých šestnácti letech, protože naposledy triumfovala v sezoně 2001/2002.

DOSTAL JSEM NÁDHERNÝ DÁREK K NAROZENINÁM, ŘÍKÁ POKORNÝ

Zkušený kouč navíc v pondělí 12. března slavil narozeniny a jeho svěřenci mu tak při výhře 12:2 čepovali vítěznou dvanáctku. „Nádherný dárek,“ potvrdil trenér studéneckých hokejistů, kterého přitom v srpnu ani nenapadlo, že sezona bude mít mistrovskou tečku.

Ve Studénce totiž museli řešit problémy s uzavřením stadionu a v jednu chvíli se nevědělo, zdali tým do sezony 2017/2018 vůbec nastoupí. „Byla to pro nás tehdy rána z čistého nebe. Měli jsme hráčskou schůzi a řešili jsme jestli sezonu vůbec odehrajeme,“ připomněl složité období Pokorný.

Přitom ve čtvrtfinále play-off proti Českému Těšínu stačilo málo a Studénka mohla mít už nějaký čas po sezoně. Tým se však v rozhodující třetí bitvě vzepřel k obratu a nakonec slavil postup do semifinále, kde po jednoznačných utkáních odklidil z cesty favorizovaný Bohumín.

První finále pak sice Orlová doma vyhrála 5:1, ale poté už slavil pouze studénecký výběr kapitána Marka Tomáška, který svůj tým dovedl až k mistrovskému poháru. Po dvou jasných výhrách v Polárce, kde Studénka v základní části ani jednou nevyhrála, přišla pondělní výuka na ledě Orlů, kde bylo zaděláno na triumf už po první třetině, po které Studénka vedla 4:0.

V drtivé cestě za ukončením finálové série už pak rozjetá Studénka nezastavila, a když jedna z opor týmu v podobě brankáře Baldíka, jemuž kryl záda Smetana, inkasovala pouze dvakrát, mohli studénečtí hokejisté slavit málo vídaný triumf 12:2.

„Ten zápas byla naprostá bomba. Chtěli jsme si pohlídat začátek, dali jsme čtyři góly a rozhodli jsme už v první třetině,“ vzpomínal na pondělní triumf hlavní muž studénecké střídačky.

Vzhledem k tomu, že byla zrušena plánovaná baráž o 2. ligu, dostane vítěz letošního ročníku krajské ligy možnost postoupit přímo o patro výše. O plánech a ambicích vítězné Studénky budeme informovat v následujících dnech.


4. zápas finále play-off krajské hokejové ligy 2017/2018:
HC ORLI ORLOVÁ – HC STUDÉNKA 2:12 (0:4, 1:5, 0:3)

Rozhodčí: Smeták, Hykel – Kudlička, Opravil. Diváci: 450.
KONEČNÝ STAV SÉRIE 1:3 (5:1, 1:4, 2:6, 2:12).


HC Orli Orlová: Gleich (13. Urbánek) – Zientek, Hegegy, Petrák, Grepl, Kytka, Rosůlek – Juhász, Kotásek, Tomis, Tvrdík, Zamecznik, Matějíček, Dýrr, Vaštík, Zákuťanský, Lenomar, Pavlas, Benka-Rybár. Trenér: Daniel Marosz.


HC Studénka: Baldik – Jedlička, Pelikán, Lyčka, Novák, Holanik, Bolek – M. Tomášek, Sochorek, Janečka – Sluštík, Pokorný, Štěpják – Martinčík, Čáň, Orszulik. Trenér: Miroslav Pokorný st.