Hokejisté Studénky zakončili letošní sezonu v krajské lize vítězstvím na ledě Rožnova pod Radhoštěm 5:3. Když navíc už jistě první Orlová padla v Uničově, scházel Studéneckým, v konečném zúčtování, na samotné čelo tabulky pouze bod.

Druhý celek soutěže nečekala na závěr sezony na Valašsku žádná vymetená cestička k tříbodovému přísunu. Rožnovští srdnatě bojovali a odměnou jim bylo vedení 2:0, které si odnášeli do první přestávky. „První třetinu jsme prospali. Připadalo mi to jako nějaký přátelský zápas," kroutil hlavou trenér Studénky Miroslav Pokorný.

Druhá třetina už ale byla ze strany favorita, v jehož sestavě se po dlouhé době vinou zdravotních problémů představil Veselský, jiná báseň.

Po trefě nestárnoucího Kaňovského sice ještě dokonal hattrick Kroupa, jenž zvýšil na 3:1, ale dvě branky v rychlém sledu od Vaculy a Holaníka znamenaly srovnání na 3:3.

„Druhá třetina nám už klasicky vyšla. Kluky jsem nabádal, abychom se rozloučili vítězstvím, takže se naše hra zlepšila. Zařadili jsme vyšší rychlostní stupeň a bylo vidět, že Rožnovu ubývaly síly. Důležité bylo, že jsme ještě ve druhé třetině srovnali," uvědomoval si hlavní muž studénecké střídačky.

Ještě deset minut před koncem byl ale stav nadále vyrovnaný, ale s tím pohnul obránce Poláček, jehož první gól v sezoně poslal Studénku do mírného náskoku, na který pak ještě v závěrečné power-play soupeře přidal definitivní štempl kapitán Kaňovský. „Náš čtvrtý gól byl také hodně důležitý. Nakonec jsme se dozvěděli, že Orlová prohrála, takže to bylo o bod," litoval zbytečně ztracených bodů Pokorný, jenž jedním dechem dodal: „Doufal jsem, že se ještě v posledním zápase bude hrát o všechno a moc nechybělo.

V poslední čtvrtině jsme získali osmnáct bodů, když jsme prohráli jen doma s Krnovem. Forma byla načasovaná dobře, ale bohužel až na to jedno zaváhání." Z případného přípravného duelu s Kopřivnicí nakonec sešlo, ale Studénka o případném přípravném utkání jedná.

Krajská hokejová liga, 28. kolo:

HC ROŽNOV P. R. - HC STUDÉNKA 3:5 (2:0, 1:3, 0:2)

Branky: 11. Kroupa (Kolovratník), 13. Kroupa (Švrček, Vyvíjal), 31. Kroupa (Bambuch, Vyvíjal) – 25. Kaňovský, 32. Vacula (Kaňovský), 33. Holaník (Mičulka), 50. Poláček (Pokorný), 60. Kaňovský (Ertel, Novák). Rozhodčí: Fiedler - Janiš, Novák. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1.

HC Studénka: Baldík – Pelikán, Novák, Holaník, Lyčka, Veselský, Poláček - Sluštík, Vacula, Kaňovský – Štubňa, Pokorný, Čáň – Tomášek, Ertel, Mičulka – Řehulka, Jedlička, Martinčík. Trenér: M. Pokorný st.