Už v neděli tak bude tým Miroslava Pokorného útočit v Českém Těšíně na postup do semifinále letošního ročníku krajské ligy.

„Bylo to ale hodně těžké utkání, ve kterém soupeř ukázal, že má kvalitu. Jsem moc rád, že jsme to nakonec zvládli a vyhráli jsme tak první zápas,“ oddechl si po čtvrtečním vítězném vstupu do série kouč Studénky Miroslav Pokorný, jehož tým prohrával už od 4. minuty, když Baldík, jemuž kryl záda zkušený Válek, musel tahat puk z branky při studénecké přesilové hře.

„Bohužel jsme tam udělali chybu, kterou soupeř potrestal a na chvíli jsme pak vypadli ze hry,“ vzpomínal na nepovedený úvod šéf studénecké střídačky. Třetímu celku po základní části se však ještě do zvuku první sirény podařilo skóre otočit, když nejprve v 9. minutě vyrovnal mladší bratr kopřivnického útočníka Ondřeje Sluštíka Jan, po jehož zásahu brzy dokonal obrat Janečka.

Hostující Vlci však nadále kousali a v polovině utkání se dopracovali k vyrovnání na 2:2, které zařídil Malíř. Vyrovnaný stav však nevydržel ani dvě minuty, než se gólově prosadil Pokorný, jenž Studénce vrátil nejtěsnější náskok. „Bohužel jsem si koledovali o vyrovnání, které nakonec přišlo, ale naštěstí jsme brzo utekli znovu do vedení,“ vzpomínal na důležitý moment trenér studéneckých hokejistů.

V NEDĚLI TO BUDE PODOBNÉ, OČEKÁVÁ POKORNÝ

Úvodní čtvrtfinálový duel, který řídili čtyři rozhodčí, byl rozkouskovaný řadou vyloučení a desetiminutový osobní trest navíc si musel odsedět kapitán Studénky Marek Tomášek. „Tolik vyloučených bylo negativem zápasu. Dělali jsme zbytečné útočné fauly, kterých se musíme do příště vyvarovat,“ uvědomuje si Pokorný.

Důležitý krok k vítězství udělali Studénečtí zkraje závěrečné periody, když Sochorek navýšil vedení na 4:2. V 50. minutě pak bylo ještě veseleji, protože se svým druhým gólem v utkání připomněl Sluštík, jenž přidal uklidňující pátou trefu. „Konec zápasu jsme tak mohli odehrát relativně v klidu,“ konstatoval kouč Studénky. Český Těšín pak už jen v závěru snížil na konečných 3:5 a v neděli tak bude v domácím prostředí odvracet konec sezony.

„Čekáme podobné utkání, ale každé utkání v play-off je nevyzpytatelné. Těšín bude trošku pod tlakem, ale my tam jedeme s tím, že chceme potvrdit roli favorita,“ řekl závěrem Miroslav Pokorný.

HC STUDÉNKA – HC WOLVES ČESKÝ TĚŠÍN 5:3 (2:1, 1:1, 2:1)

Branky: 9. Sluštík (Trubka), 12. Janečka (M. Tomášek), 32. Pokorný (Čáň), 44. Sochorek (Pokorný, Trubka), 50. Sluštík (Trubka) – 4. Voznica, 30. Malíř (Piecha), 58. Malyjurek (Vydra). Rozhodčí: Janda, Čahoj – Moravec, Piskoř. Vyloučení: 10:8, navíc M. Tomášek (S) 10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 220.

STAV SÉRIE 1:0 (5:3).


HC Studénka: Baldík – Lyčka, Jedlička, Novák, Trubka, Holanik, Bolek – Orszulik, M. Tomášek, Janečka – Sluštík, Pokorný, Sochorek – Martinčík, Čáň, Pelikán. Trenér: Miroslav Pokorný st.


Zbylé výsledky čtvrtfinále – 1. zápasy:

Poruba B – Krnov 0:3, Bohumín – Frýdek-Místek B 6:1, Orlová – Horní Benešov 7:1.


Víkendový program čtvrtfinále – 2. zápasy:

Sobota 17. února, 15.00 Horní Benešov – Orlová (stav série 0:1), 17.30 Frýdek-Místek B – Bohumín (stav série 0:1), Krnov – Poruba B (stav série 1:0).

Neděle 18. února, 17.00 Český Těšín – Studénka (stav série 0:1).


Případné třetí zápasy by byly na programu ve středu 21. února.