Studénka tak dál drží naději na obhajobu vítězství v Krajské lize. Čtvrtfinálovou sérii proti Hornímu Benešovu zvládla favorizovaná Studénka s přehledem.

Úvodní utkání série odehrála Studénka na ledě v Bohumíně, jelikož v domácím prostředí stále hrát nemůže.Do zápasu vstoupila Studénka skvěle, už ve třetí minutě ji poslal do vedení Slovák.

O tři minuty později sice hosté srovnali, ale pak se Studénka nastartovala ke klíčovému trháku. Nejprve se ještě v první třetině v průběhu dvou minut trefili Martinčík a Sluštík a ve druhé třetině pak rovněž dvěma slepenými brankami zvýšili už na 5:1 Orszulik a Pokorný.

Horní Benešov se ještě zápas pokusil zdramatizovat a snížil, ale Studénka dál pokračovala ve vysokém tempu a nakonec vyhrála díky brankám Sochorka, Tomáškaa Orszulíka 8:4.

Letiště Leoše Janáčka v Mošnově. Ilustrační foto.
Další rána! Letový provoz nad Mošnovem se blíží nule

„Na poslední chvíli jsme museli řešit několik absencí. Při rozcvičce se zranil Fraš a náš tým to odehrál ve čtrnácti lidech,“ prozradil trenér Horního Benešova Mičola, jaké jeho tým musel řešit trable.

„Jednalo se o vyrovnaný souboj, v němž se projevilo, že skutečně jde o první utkání play-off,“ doplnil.Druhé utkání série bylo vyrovnanější, ale Studénka ho nakonec vyhrála 4:2 a raduje se tak z postupu do semifinále.Studénku dostali do dvoubrankového vedení Tomášek a Orszulík, ve 31. minutě se pak prosadila obě mužstva, takže skóre bylo 3:1 pro hostující Studénku.

Následně její náskok navýšil Linduška a domácí už stihli jen snížit. „Soupeř nás ničím nepřekvapil, vše, co jsme od jejich hry čekali, nám taky předvedli. Máme jejich hru nastudovanou, pochvaloval si trenér vítězů Pokorný. V semifinále Studénka vyzve už dnes Český Těšín, který ve čtvrtfinále vyřadil Frýdek-Místek B. 

Výstava o Karlu Krylovi. Ilustrační foto
TIP Deníku: Spojí vzpomínky na Masaryka a Kryla