Nedopustili žádné zaváhání a nováčka z Českého Těšína vyprovodili po výsledku 11:3, díky kterému se ujali vedení ve čtvrtfinálové sérii play-off krajské ligy. Hokejisté Studénky tak můžou již zítra přidat na českotěšínském ledě druhou výhru a připravovat se na semifinálové boje.

Vstup do úvodního duelu sice zvládli lépe hostující Vlci, ale Studénka pak čtyřmi góly dokázala skóre otočit ještě v průběhu první dvacetiminutovky. Když pak třetí tým po základní části, který táhl čtyřbodový kapitán Tomášek (2+2), vedl po dvou třetinách již 9:2, bylo definitivně jasno.

„Byli jsme dobře nemotivovaní a chtěli jsme doma za každou cenu vyhrát. Po úvodním tlaku jsme ale dostali celkem nešťastný gól. Naštěstí nás to nepoznamenalo a šli jsme za vítězstvím. Bylo důležité, že jsme to dokázali otočit ještě v první třetině," hovořil spokojeně trenér Studénky Miroslav Pokorný, jehož týmu se dařily početní výhody, když proměnil hned čtyři.

„Postupně jsme soupeře přehrávali a padalo nám to tam. Na klucích byla vidět bojovnost i nasazení, takže jsem spokojený. Chtěli bychom zvítězit i v Českém Těšíně, ale nečeká nás tam nic lehkého. Je to play-off a může to být úplně jiný zápas. Navíc tam chodí tam hodně diváků a budou nám to chtít vrátit," uvědomuje si Pokorný.

GEBAUER: NIC NEVZDÁVÁME

Rezerva Nového Jičína načala čtvrtfinálovou sérii proti vítězi základní části z Orlové, kde po první třetině držela naději na úspěch, ale nástup do druhé části svěřencům Kamila Gebauera nevyšel a Orli šli rázem do náskoku 3:0.

„Chtěli jsme aktivně napadat, hodně bruslit, což nám první třetinu vycházelo. Orlová sice měla šance, ale nás držel Kohn v brance," sdělil trenér novojičínského béčka Kamil Gebauer, jenž litoval dvou velkých neproměněných šancí z úvodní části.

„To byla škoda, protože jsme mohli domácí trošku znervóznět. Orlová pak totiž přidala rychlé dva góly a má dost zkušený mančaft na to, aby si to pak pohlídala. Kluky musím ale za výkon pochválit, protože nevynechali ani jeden souboj a bylo vidět, že se hraje play-off. Nic nevzdáváme a budeme se to Orlové doma snažit znepříjemnit. Doufám, že vyhrajeme a pojedeme zpátky do Orlové," přeje si před zítřejším pokračování série Gebauer.

Krajská liga, čtvrtfinále play-off:

HC STUDÉNKA – HC WOLWES ČESKÝ TĚŠÍN 11:3 (4:1, 5:1, 2:1)

Branky: 10. Sluštík (Novák), 12. Vacula (Štubňa, Tomášek), 13. Čáň (Štěpják), 16. Orszulík (Jedlička), 24. Orszulík (Lyčka, Čáň), 29. Štěpják z trest. střílení, 30. Štubňa (Tomášek), 34. Tomášek (Sluštík), 37. Tomášek (Vacula), 43. Mičulka, 53. Novák (Sluštík) – 7. Foltyn, 36. Altera (Smuž), 51. Chomič (Altera, Cháňa). Rozhodčí: Jeřábek – Kořistka, Chamrád. Vyloučení: 7:9, navíc Michejda (ČT) 10 min. Využití: 4:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 345.

STAV SÉRIE 1:0.

HC Studénka: Horyl – Bolek, Pelikán, Novák, Janečka, Lyčka, Jedlička – Vacula, Tomášek, Štubňa – Štěpják, Pokorný, Sluštík – Sochorek, Čáň, Orszulík – od 41. navíc Ertel, Martinčík, Mičulka. Trenér: M. Pokorný st.

HC ORLOVÁ – HK NOVÝ JIČÍN B 6:2 (1:0, 3:1, 2:1)

Branky: 13. Juhász (Voznica, Kytka), 21. Zakuťanský (Štefanka), 23. Pavlát (Sznapka, Tomis), 34. Juhász (Petrák), 41. Grepl (Štefanka), 58. Vaštík (Tomis, Pavlát) – 37. Teichmann (Tvrdý), 45. Palacký (Hradil). Rozhodčí: Janda – Štěpán, Rapák. Vyloučení: 1:5. Využití: 3:0.

STAV SÉRIE 1:0.