Parádní hokejové menu servírovali pětistovce diváků hokejisté Studénky, kteří si doma vyšlápli ve šlágru krajské ligy na vedoucí Orlovou, když otočili nepříznivý vývoj zápasu z 1:3 na 5:4. Vítěznou trefu měl na svědomí v 54. minutě Orszulik.

Lídr z Orlové ztratil body také v dohrávce na ledě Rožnova pod Radhoštěm, ale dvě kola před koncem sezony (v krajské lize se nehraje play-off) si nadále drží čtyřbodový náskok. Studénka nyní hostí v posledním derby krajské ligy v sobotu od 17 hodin rezervu Nového Jičína, které má po poslední porážce opět co vracet.

Maroszův celek poslal do vedení ve 12. minutě Voznica, na jehož zásah si přichystal odpověď Sochorek. Hosté si ale v poslední minutě první periody vzali své vedení zpět, když Baldíka překonal Vaštík. Zkraje druhé třetiny poslal Orlovou, svým druhým zásahem, do vedení 3:1 Voznica, ale poté přepnuli Studénečtí na vyšší rychlostní stupeň. Ve 26. minutě totiž překonal výborného Urbánka Čáň a za dalších osm minut už bylo skóre srovnáno zásluhou Štubni.

Ve 39. minutě pak poslal diváky do varu Tomášek, po jehož zásahu Studénka dokonala obrat, když rázem vedla 4:3. Poslední vteřiny druhé části však domácí nezvládli, když Kotásek trefou do šatny srovnal na 4:4.

„Byli jsme trestáni za každou chybičku. Druhá třetin nám, ale skoro jako pokaždé v sezoně, vyšla. Měli jsme tlak a taky bylo znát, že nás hodně hnali výborní fanoušci, protože před takovou návštěvou se hned jinak hraje," pochvaloval si kouč Studénky Miroslav Pokorný.

Rozhodla trefa Orszulika

V závěrečném dějství měly šance na to, jak pro sebe rozhodnout třaskavou bitvu, oba celky. Necelých sedm minut před koncem se nakonec dočkala Studénka, když se v přesilové hře gólově prosadil Orszulik. Orlová se pak v závěru hnala za vyrovnáním, ale velmi dobře chytající Baldík už Orlům nepovolil skórovat.

„Výhra se nerodila vůbec lehce. Ve třetí třetině jsme zabrali, hráli jsme hlavou a věřili jsme, že dáme branku. Šancí bylo hodně na obou stranách a oba dva gólmani chytali výborně. V závěru jsme power-play soupeře velmi dobře ubránili. Dotáhli jsme se sice na čtyři body, ale naše šance na první místo už jsou pouze teoretické. Ale chceme vyhrát dva poslední zápasy a uvidíme," má jasno Pokorný, jenž byl rád, že tým vynikajícím fanouškům odčinil nepovedený domácí zápas s Krnovem.

Studénka tak s vedoucí Orlovou zvítězila už potřetí v sezoně (z toho jednou za dva body). „Ukázali jsme, že jsme na tom herně dobře, ale bohužel jsme se nevyhnuli výpadkům z béčkem Nového Jičína. Takže nám to letos uteklo zbytečnou nezkušeností. Mančaft by měl ale na příští sezonu zůstat stejný, a máme v plánu, že příští sezonu budeme chtít hrát jednoznačně o čelo s cílem skončit první," prohlásil Pokorný.

Krajská hokejová liga, 26. kolo:
HC STUDÉNKA – HC ORLI ORLOVÁ 5:4 (1:2, 3:2, 1:0)
Branky: 18. Sochorek (Vacula, Sluštík), 26. Čáň (Štubňa, Pokorný), 34. Štubňa (Čáň), 39. Tomášek (Štubňa), 54. Orszulik (Janečka) - 12. Voznica (Lenomar), 20. Vaštík (Voznica), 21. Voznica (Lenomar), 40. Kotásek (Pavlát). Rozhodčí: Kašinský - Carbol, Štěpán. Vyloučení: 6:6, navíc Prokop (O) 10 minut. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 445

HC Studénka: Baldík - Bolek, Jedlička, Novák, Pelikán, Janečka, Lyčka - Vacula, Sluštík, Sochorek - Štubňa, Pokorný, Čáň - Ertel (30. Orszulik), Tomášek, Mičulka (41. Ertel). Trenér: M. Pokorný st.

Dohrávka: Rožnov p. R. – Orlová 7:6 pp. Zbylé výsledky 26. kola: Rožnov – H. Benešov 5:4, Uničov – Krnov 4:5. Šternberk – Nový Jičín B odloženo na neděli 28. února v 17 hodin.