Druholigoví hokejisté Kopřivnice tak nyní v sérii předkola play-off prohrávají 1:2 na zápasy a v pátek od 18 hodin se na vlastním ledě pokusí o to, aby se o postupujícím do semifinále rozhodovalo až v neděli v Šumperku.

Tatra nastoupila ve středu poprvé v sérii na čtyři útočné formace a už v 8. minutě mohla jít do vedení, když obránce Marek zůstal z minulého utkání při chuti, ale tentokráte zastavilo jeho pokus břevno Lakosilovy svatyně.

Poté však převzali iniciativu Draci, kteří šli díky jedinému vyloučení v první třetině do vedení. Ve 13. minutě totiž zachytil kotouč na modré čáře domácí kapitán Sedlák, jehož pokus švihem ještě před brankou tečoval Králík.

Od druhé třetiny nastoupili Kopřivničtí jen na tři pravá křídla, když vinou zranění nedohrál utkání Pargáč. Draci začali náporem, ale v největší šanci se proti Vachutkovi zaskvěl parádním zákrokem Hromada. Následně dostala první početní výhodu Tatra, ale k vyrovnání to nevedlo.

To Šumperk pak využil i svoji druhou přesilovku a byl to znovu „oblíbenec“ kopřivnických fanoušků Sedlák, jehož rána od modré čáry znamenala náskok 2:0. Domácí kapitán se pak jel nepříliš sportovně opět radovat směrem k příznivcům Kopřivnice, kteří ho v minulém utkání přivítali transparentem s nápisem „herec“.

Šumperská výuka při nerovnoměrném počtu hráčů pak pokračovala, protože ve 34. minutě našel Sedlák rozjetého Králíka, jenž znovu zasunul kotouč za záda Hromady. Pro Tatru mohlo být vzápětí ještě hůře, ale proti tutovce Vymazala se opět vyznamenal Hromada.

„Do utkání jsme vstoupili aktivně, ale první gól nás trošičku rozhodil a od druhé třetiny už jsme tahali za kratší konec. Udělali jsme hloupé a zbytečné fauly a oproti minulému utkání se nám přesilovky soupeře vůbec nepodařilo ubránit. To bylo rozhodující,“ řekl Deníku kouč kopřivnických hokejistů Jaroslav Kofroň.

TATRA UDĚLÁ VŠE PRO NÁVRAT DO ŠUMPERKA

Kopřivnické naděje na zdramatizování pak pohasly nedlouho po startu závěrečného dějství, neboť ve 46. minutě využili Draci už čtvrtou přesilovou hru, když byl na konci kombinaci přesně střílející zadák Řezáč.

Za chvíli pak sice zaznamenal čestný úspěch Kofroňova týmu obránce Stříž, ale poslední slovo měl Šumperk, když Vymazal dělovkou zvýšil na 5:1. Ve zbytku utkání, které už se pouze dohrávalo, pak ještě stála za zmínku tyč, kterou trefil bekhendem Bartošák.

„Už před sérií jsem upozorňoval na šumperské přesilovky, takže doma se musíme za každou cenu snažit hrát v pěti,“ uvědomuje si Kofroň.

Kopřivničtí však ještě doufají, že v sérii neřekli poslední slovo. Už v pátek je totiž budou diváci v domácím prostředí hnát za vyrovnáním.

„Chtěli bychom zopakovat minulé domácí utkání. Pak bychom ještě mohli vrátit sérii do Šumperka. Byli bychom rádi, kdyby nás přišlo podpořit co nejvíce diváků,“ přeje si před páteční bitvou kouč Tatry.
 

DRACI ŠUMPERK – HC TATRA KOPŘIVNICE 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Branky: 13. Králík (Vachutka, Sedlák), 29. Sedlák (Králík, Vachutka), 34. Králík (Sedlák), 46. Řezáč (Vachutka, Sedlák), 50. Vymazal (Půhoný, Řezáč) – 49. Stříž (Štěpánek, Suchý). Rozhodčí: Vrba – Otáhal, Komínek. Vyloučení: 3:5. Využití: 4:0. Diváci: 550.

STAV SÉRIE 2:1 (6:0, 2:3, 5:1)

Draci Šumperk: Lakosil – Schejbal, Šťáva, Ďurkáč, Bažant, Gewiese, Řezáč, Sedlák – Kovařík, Hroch, Lehečka, Vachutka, Müller, Králík, Skopal, Půhoný, Fischer, Vymazal, Cink, Ostřanský. Trenér: Jozef Zavadil.

HC Tatra Kopřivnice: Hromada – Štěpánek, Stříž, Krutil, Marek, Fojtík, Bail – Červenka, Tomášek, Vyčesaný – Pargáč, Sluštík, Hrubý – J. Mach, Gola, A. Kofroň – Pěnčík, Bartošák, Suchý. Trenér: Jaroslav Kofroň.

Zbylý program série: v pátek od 18.00 v Kopřivnici a případně v neděli od 17.00 v Šumperku.