Takhle těžkou šichtu k postupu v Šumperku rozhodně nečekali! Kopřivnická Tatra se totiž vzepřela favoritovi, když nejprve v pátek odvracela za stavu 1:2 na zápasy konec sezony. V domácím prostředí vedla, před dvanácti stovkami diváků, po trefách Suchého a Macha dlouho 2:0, ale Šumperk si góly z 54. a 59. minuty zajistil prodloužení, které však nerozhodlo a v nájezdech pak zařídili kopřivnické vítězství úspěšní střelci Štěpánek se Sluštíkem a skvělý brankář Hromada. 

Páteční výhrou si tak tým Jaroslava Kofroně vynutil pátou rozhodující bitvu, kterou sledovala tisícovka diváků, a kterou nakonec v neděli zvládli po velkém boji lépe Draci, kteří se po výhře 5:2 mohou těšit na semifinále, ve kterém je čeká Hodonín.

Nedělní špíl řídili čtyři sudí a Kopřivničtí vůbec nezachytili start, neboť už v 5. minutě vedl Šumperk 2:0. Žádná jasná záležitost z toho ale nebyla, neboť zanedlouho snižoval na 1:2 kapitán Tatry Sluštík. Závěr úvodní periody pak Tatra nezvládla a Šumperk šel v čase 19:26 do vedení 3:1. Draci mohli poté přidat ještě čtvrtý zářez, ale Kopřivnici podržel parádními zákroky Hromada. 

„Začátek se nám vůbec nepovedl, ale naštěstí se nám podařilo vstřelit kontaktní branku. Bohužel jsme pak ale udělali chybu a dostali jsme zbytečný třetí gól, který podle mě rozhodl,“ smutně konstatoval kopřivnický trenér Jaroslav Kofroň.

Ve druhé části však Šumperk využil přesilovku a utekl do náskoku 4:1. Za necelou minutu však využila početní výhodu i Tatra a Štěpánek snižoval na rozdíl dvou branek. Kopřivničtí se pak v závěrečném dějství museli vypořádat se čtyřmi tresty za sebou. Složité období nakonec přečkali bez úhony a v následné přesilovce 4 na 3 několikrát ztroskotali na Lakosilovi. Tatra pak Draky zamkla i při závěrečné hře bez brankáře, ale kýžená snižující trefě již nepřišla. Místo toho zpečetil šumperský postup trefou do opuštěné klec Vachutka.

„Opět přišly zbytečná vyloučení a místo abychom se snažili o snížení, tak jsme hráli půl třetiny v oslabení. V závěru jsme tam navíc dvakrát netrefili prázdnou branku a i přes veškerou snahu už se nám nepodařilo skórovat,“ povzdechl si šéf kopřivnické střídačky.


DRACI ŠUMPERK – HC TATRA KOPŘIVNICE 5:2 (3:1, 1:1, 1:0)

Branky: 3. Vymazal (Hroch, Gewiese), 5. Králík (Cink), 20. Vymazal (Fischer, Půhoný), 25. Schejbal (Vymazal, Půhoný), 60. Vachutka (Sedlák) – 9. Sluštík (Červenka, Krutil), 26. Štěpánek (Suchý). Rozhodčí: Škrobák, Koziol – Rožánek, Zedník. Vyloučení: 4:10. Využití: 1:1. Diváci: 970. 

KONEČNÝ STAV SÉRIE 3:2 (6:0, 2:3, 5:1, 2:3 SN, 5:2).


HC Tatra Kopřivnice: Hromada – Štěpánek, Stříž, Krutil, Marek, Fojtík, Bail – Suchý, Tomášek, Vyčesaný – Červenka, Sluštík, Pěnčík – J. Mach, Gola (41. Pargáč), A. Kofroň.Trenér: Jaroslav Kofroň.


Semifinále (startuje ve středu 14. března): Poruba (1.) – Valašské Meziříčí (4.) , Hodonín (2.) – Šumperk (3.).

Kouč Tatry Kofroň: Na hráče jsem hrdý„Bohužel se nám nepodařilo postoupit, ale i tak můžeme být spokojení. Na hráče jsem hrdý, protože s jejich výkonem a nasazením musíme být spokojení. Nic nevypustili a Šumperku, který patří k favoritům soutěže, jsme byli vyrovnaným soupeřem a nic jsme mu nedali zadarmo. Jsme rádi, že jsme si prodloužili sezonu, a že jsme dvakrát vyhráli před domácím publikem, kterému patří velký dík. Chtěl bych poděkovat i našim fanouškům, kteří nás jezdili podporovat i do Šumperka, a kteří nám fandili celou sezonu.“