„Výhry si hodně ceníme, Tábor má dobrý tým, ale podobně jako nás ho trápí nemoci a zranění. Nás tyto tři body udržely v boji o play-off,“ pochvaloval si trenér Kopřivnice Jaroslav Kofroň.

Začátek utkání nicméně tak jasnému výsledku ve prospěch hostů nenapovídal. „Vstup do zápasu měli lepší domácí, ale nám se pak naštěstí podařilo proměnit naši šanci,“ oddechl si po utkání Kofroň. Úvodní branku zápasu měl na svědomí Adam Kofroň, který si našel cestu mezi obránci Tábora a přesně svou akci zakončil.

„Náš první a třetí gól bych asi označil za klíčové. Ten první nás samozřejmě dostal do vedení, po tom třetím už jsme získali klid a věřili jsme, že vyhrajeme,“ řekl trenér Kofroň.

Kopřivnici skvěle vyšla druhá polovina druhé třetiny, ve které Tábor třemi góly dorazila. Nejprve se trefil Ondřej Sluštík, pak na něj navázal v přesilové hře Miroslav Marek a na konci druhé části utkání se podruhé v utkání prosadil Adam Kofroň, který tentokrát nechytatelně zakončil přečíslení dva na jednoho.

Ve třetí třetině už si Tatra v klidu hlídala svůj náskok, který ještě v 47. minutě na pětigólový navýšil hrající asistent trenéra Martin Tomášek, který zametl puk do odkryté branky po přihrávce Robina Gebauera. Devět minut před koncem třetí třetiny sice ještě dokázal Tábor snížit, ale to už bylo pro něj na obrat pozdě. „Tento gól už nás nijak neznervózněl, věděli jsme, že už si vedení pohlídáme do vítězného konce,“ prozradil Kofroň, že žádná panika na střídačce Kopřivnice nenastala.

Ve středu vyzve Kopřivnice na domácím ledě Šumperk, vedoucí tým východní větve 2. ligy. „V tomto utkání nemáme co ztratit, můžeme jenom překvapit. Každopádně uděláme vše pro to, abychom bodovali,“ prohlásil Kofroň.

TÁBOR – KOPŘIVNICE 1:5 (0:1, 0:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 52. Březina (Sladkovský) – 6. Kofroň (Marek, Sluštík), 32. Sluštík (Kofroň), 36. Marek (Sluštík), 39. Kofroň (Ficek), 47. Tomášek (Gebauer, Krutil). Kopřivnice: Hromada Imrich, Ficek, Krutil, Zuzaník, Marek, Fojtík – Hrubý, Korec, J. Mach, Červenka, Gebauer, Suchý, Tomášek, Kofroň, Gola, Sluštík.

Ďáblové padli počtvrté v řadě, tentokrát s Moravskými Budějovicemi.
Ďáblové padli počtvrté v řadě, tentokrát s Moravskými Budějovicemi
Kopřivnice se s pohárem loučí, čtvrtfinálovou stopku jí vystavilo Nové Veselí.
Kopřivnice se s pohárem loučí, čtvrtfinálovou stopku jí vystavilo Nové Veselí

Sumbal Petr