I díky jeho zákrokům hokejisté Nového Jičína zastavili sérii porážek a zvládli tři duely s posledním Valašským Meziříčím. „Naším hlavním cílem Tomáš Kozák se mohl po zápase radovat z třetího vítězství v řadě.je teď co nejrychleji se dostat do první osmičky a získat ve zbytku sezony co nejvíce bodů," vyprávěl ihned po vyhraném zápase Tomáš Kozák.

Po středeční „nakládačce", kterou jste Valmezu uštědřili na jeho ledě, možná kdekdo čekal, že to bude podobné i v tomto utkání. Hosté vám ale nedali nic zadarmo. Jak jste viděl třetí vzájemné střetnutí s tímto týmem?

My jsme nečekali, že to půjde tak jednoduše jako ve Valmezu. Věděli jsme, že se začíná zase od nuly, a šli jsme do zápasu od první minuty naplno. Jsme rádi, že jsme Valmez porazili i popáté v sezoně.

Kdy vám bylo v zápase nejhůř?

V první třetině sice dali hosté tyčku, ale celkově mi přišlo, že těch složitých střel tam nebylo tolik. Nejvíce jsem si ale oddychl u té střely do tyče

Hodně důležitých zákroků jste předvedl ve druhé třetině při první přesilovce Bobrů, kdy měli hosté velké příležitosti ke skórování…

Ano, tam toho bylo dost. Ale byly to hlavně střely doprostřed branky. Když jsem to vyrazil, tak tam byli včas naši obránci, kteří puk vyhodili. Kluci to tam zvládli perfektně.

Vám vyšel plán získat s Valmezem ve třech posledních duelech devět bodů. Chtělo by to teď na vítězství navázat i v utkáních se silnějšími celky…

Jsme spokojeni, získali jsme to, co jsme chtěli. Ale přece jenom jsme teď hráli s posledním týmem tabulky. Před námi je ještě hodně týmů, které musíme porazit a dohnat. Rádi bychom sbírali body i s těmi silnějšími týmy.
̈
V dalším kole vás čeká utkání v Přerově, kde chytá extraligou ostřílený Martin Vojtek. Jak hodnotíte jeho kádr?

Přerov hraje výborně už dlouhou dobu. Obranu mají celkově výbornou, teď ještě navíc podpořenou Vojtkem v brance. I pohled na tabulku ukazuje, že dostávají v celé soutěži nejméně branek.

DALIBOR TOBOLA