Jednatřicetiletý odchovanec Vítkovic si ve 12 utkáních v letošní sezoně přispal 9 bodů (7+2) a na vlastní žádost byl uvolněn do polské extraligové Osvětimi. Z důvodu malé vytíženosti se pak do Frýdku-Místku vrátil Jaromír Gogolka (10 zápasů/5 bodů (2+3)).
Novojičínští o víkendu oplatili Hodonínu vysokou porážku 1:6 z prvního zápasu.

„Jsem moc rád, že jsme to zvládli, protože jsme nastupovali v patnácti lidech. Kádr je nyní úzký, někteří se na vlastní žádost, z důvodu malého vytížení, rozhodli odejít. K tomu máme ještě nějakou marodku," sdělil novojičínský kouč Aleš Flašar. Závěrečnou třetinu odehráli domácí prakticky na dvě útočné formace.

„Přijde zápas, kdy se někomu nedaří, což je ve sportu normální a není, kde sáhnout. Celou třetí třetinu jsme odtáhli na dva útoky a šest beků. Udělali jsme pár zbytečných chyb u střídaní. Dostali jsme hloupou branku zkraje třetí třetiny, což byla škoda. Jsme moc rádi, že jsme vyhráli," oddechl si domácí lodivod. „Byly to nervy a pořád říkám, že máme výborné oba gólmany. V závěru už jsem tak nějak cítil, že Ile (brankář Iláš) už nic nepustí. Vyšlo to a nezklamal mě," dodal s úsměvem devětačtyřicetiletý Flašar.