Úvodní komplikaci, v podobě čtyřminutového vyloučení Kabeláče, přečkal Nový Jičín bez úhony. O první vážnější ohrožení vsetínského brankáře Hromady, jenž odchytal výtečné utkání, se postarali Fojtík s Macháčkem, ale na hostujícího muže s maskou si nepřišli.

ROZHOVOR s novojičínským útočníkem a kmenovým hráčem prvoligové Olomouce Jakubem Lehečkou naleznete v pátečním vydání Novojičínského deníku.

Na konci 15. minuty zachránil domácí cinkot tyče Šrámkovy klece, ale za další minutu už se hosté přece jenom radovali. Před brankou se nejlépe zorientoval Kubo a poslal Valachy do vedení. V závěru třetiny, kdy se jeli na trestnou zchladit Fojtík s Mikšovským, se při hře 4 na 4 prosadil Podešva, jenž zpoza branky zametl kotouč podruhé za Šrámkova záda a mohl se o radost podělit přímo s početnou skupinou hostujících fanoušků. „V první třetině jsme trošku laxněji obsadili hráče v předbrankovém prostoru a to rozhodlo. Chyběli nám Prokop s Horákem a to bylo hodně cítit. Stejně tak Tonda Sprušil a bohužel jsme museli dotahovat," litoval po utkání domácí kouč Aleš Flašar.

Zkraje druhé třetiny to přímo ze vzduchu zkoušel Robin Gebauer, ale těsně minul. Vsetín se dále soustředil na pozornou obranu a nadále hrozil. Ve 27. minutě dostal příliš prostrou ke střele Lukáš Vrba a kotouč se i přes Šrámkův zásah dokutálel za brankovou čáru. I přes sérii vyloučení na obou stranách a únik Hanáka, proti kterému zasáhla znovu pozorný Hromada, už diváci v prostřední části branku neviděli.

Na Hromadu si přišli až v závěru

Na začátku poslední části se až před Hromadu prosmýkl Novotný, ale ani jeho pokus brankou neskončil. Poté byl během krátké doby vykázán hned dvakrát na trestnou lavici Robin Gebauer a domácí naděje držel Lukáš Šrámek. V polovině poslední třetiny si ze dvou obránců nic nedělal Fojtík, dostal se až k zakončení, ale Hromada byl znovu proti. Ujal se až bekhendový pokus novojičínského kanonýra Kabeláče, jenž v 56. minutě snížil na 1:3.

Když se v závěru zápasu ocitli na trestné lavici hned dva vsetínští hráči, zůstal na novojičínské střídačce brankář Šrámek a Nový Jičín měl více než půl minuty k dispozici početní výhodu 6 na 3. O osudu zápasu však rozhodl ranou přes celé hřiště Hurtík, jenž zvýšil na 4:1. Zanedlouho to byl znovu Kabeláč, který svou druhou brankou v zápase upravil konečný výsledek utkání na 2:4.

„Hokej je hra chyb, ale když vidím mančaft, který jsem přebíral a který máme dneska, tak to je sto a jedna. Mančaft nic nezdá a to se mi na nich líbí. Vsetín má silný tým, je na tom dobře bruslařsky, ale hokej není hra pro panenky a aby se tam kouleli po ledě, tak to mi připadá trošku divné. Samozřejmě, je to tým, který šel nahoru, jsou ve vítězné euforii a já jim můžu popřát jenom štěstí. Mrzí mě však, že mi není o dvacet let méně, rád bych si totiž proti tomuto soupeři zahrál," uvedl ihned po utkání trenér Nového Jičína.

Vsetín tak natáhl sérii výher už na číslo 9. „Až na závěr utkání, kde jsem si to zkomplikovali zbytečnými fauly, jsme hráli trpělivě zezadu a čekali jsme na šance. Je důležité hrát na nulu vzadu. Vyhrávat na málo gólů vpředu není ostuda. Petr Hromada je měsíc a půl v top formě a mužstvo mu to vrací tím, že dobře brání. Všechno jde dohromady a tým tak sbírá body," hodnotil utkání spokojený trenér hostů Jiří Weintritt.

II. hokejová liga, sk. Východ, 39. kolo

HC Nový Jičín – VHK Vsetín 2:4 (0:2, 0:1, 2:1)

Branky: 56. Kabeláč (Macháček, Lehečka), 59. Kabeláč (Vnenk, Fojtík) – 16. Kubo (Mikšovský, Žák), 20. Podešva (L. Vrba), 27. L. Vrba (Daněk), 59. Hurtík. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. Diváci: 650.

Nový Jičín: Šrámek – Hruška, Dusík, Vnenk, F. Chvostek, Fišera, Vašut, Cabák – Lehečka, Zedník, Novotný – Fojtík, Macháček, R. Gebauer - Kabeláč, Hanák, Uhlár. Trenér: Aleš Flašar.

V sobotu cestují hokejisté Nového Jičína do Brna. Utkání proti tamní Technice začíná v 17 hodin.