Dlouho bezbrankový duel nabídl gólové momenty až v závěrečné části. Když už to vypadalo, že všechny body ukořistí Valaši, přišly chvíle novojičínského forvarda Jiřího Slováka, jenž svůj bývalý klub, ve kterém strávil tři sezony, odstřelil dvěma góly z 58. a 59. minuty, díky kterým se mohli Ďáblové radovat z vítězství 2:1.

Ve vyrovnaném duelu byli ústředními postavami oba muži v maskách. V první dvacetiminutovce měl o něco více práce domácí Šafránek, jenž Bobry posílil před nedávnem z Opavy.

„Zápas měl dobré tempo a šance byly na obou stranách. Musím říct, že jsme měli velmi dobrý pohyb, kterým jsme Valmezu znepříjemňovali jejich očekávané šachové partie v útočném pásmu. V první třetině jsme měli několik dobrých gólovek, které jsme však neproměnili,“ hodnotil vyrovnané střetnutí kouč novojičínských Ďáblů Petr Macháček.

Druhá třetina nabídla podobný průběh, snad jen s tím rozdílem, že více práce měl pro změnu novojičínský gólman Slovák, jehož v jednom případě zachránila i branková konstrukce.

Do závěrečného dějství nastupoval Nový Jičín v oslabení, a když přišlo záhy další hostující vyloučení, tak se Bobři dočkali přesilovky 5 na 3, která trvala 40 vteřin. Ďáblové sice nepříjemnou situaci ustáli, ale ve 43. minutě poprvé inkasovali, když kotouč usměrnil do sítě Dvořák.

„Po inkasované brance jsme kluky ihned uklidňovali a nabádali jsme je k trpělivosti, protože času na vyrovnání bylo ještě dost. Domácí jakoby se trošku zalekli vítězství, zatáhli se a my jsme si tak začali vytvářet čím dál více šancí. Nakonec jsme byli v závěru zápasu odměněni,“ pochvaloval si po vítězné bitvě šéf novojičínské střídačky.

NOVÝ JIČÍN JE BLÍZKO ČTVRTÉ POZICI

Novojičínské vítězství režíroval čtyřiadvacetiletý útočník Jiří Slovák, jenž si nejprve po individuální akci nabruslil až před Šafránka a v polovině 58. minuty nekompromisně srovnal. Nalomení Bobři pak dostali za další minutu těžké KO, když si po dobré práci Hrušky našel kotouč na brankovišti opět důrazný Slovák, jenž tak na poslední chvíli zařídil novojičínský obrat, který už Ďáblové nepustili.

„Jsme spokojeni s hrou, se kterou jsme se prezentovali. Vzhledem k tomu, že Valmez je náš potenciální soupeř pro play-off, tak jsme ale nechtěli úplně odkrývat karty,“ usmál se Macháček, jehož družina, která má v sobotním kole volný los, udělala tříbodovým lupem důležitý krok k upevnění 4. místa.

„Teď si užijeme volný víkend a od pondělí se budeme připravovat na domácí derby s Kopřivnicí. Čtvrtému místu jsme blízko, ale nechceme nějak kalkulovat. Po naší výhře je navíc ještě otevřený i souboj o páté místo a pokud Kopřivnice doma v sobotu vyhraje za tři body, tak do bude ještě zajímavé. Byli bychom pak čtvrtému místu ještě blíže, protože Valmez má v posledních třech zápasech tři hlavní favority,“ zamýšlel se před vyvrcholením základní části Petr Macháček.

 

HC BOBŘI VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – HK ĎÁBLOVÉ NOVÝ JIČÍN 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

Branky: 43. Dvořák (Seidler, Vaněk) – 58. Jiří Slovák II. (Chvostek), 59. Jiří Slovák II. (Hruška). Rozhodčí: Slavka – Blaha, Goňa. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 200.

HK Ďáblové Nový Jičín: Jiří Slovák I. – Hruška, Már, Adamík, Metelka, Janiczek, Běhal – Chvostek, R. Gebauer, Málek – Kafka, Kocián, J. Sonnek – Krupa, Pecha, Uhlár – Jiří Slovák II., Palička, Podlaha. Trenéři: Petr Macháček a Kamil Gebauer.