Tým trenéra Slabého se při cestě do jihomoravské metropole potýkal s pořádnými problémy, když kvůli poruše autobusu neměl žádný čas na rozbruslení. Po Novém Jičínu, který v sobotu uvízl v koloně na dálnici a dojel do Moravských Budějovic se zpožděním, tak potkaly dopravní komplikace dalšího novojičínského zástupce v soutěži. „Náš pozdní příjezd zápas ovlivnil, protože jsme šli z autobusu rovnou do zápasu. Naštěstí se autobus podařilo opravit a nakonec jsme dojeli. Náš rozjezd byl ale hodně pomalý, protože jsme prohrávali 1:3. Takže to byla z naší strany spíše taková rozcvička," vracel se k nepovedené první části, v níž stihl domácí Jurča nasázet hattrick, kopřivnický kouč Václav Slabý.

Po první třetině ale jako by domácí Sovy dohoukaly. Kopřivnickým náramně vyšel vstup do druhé části, když se hned z prvního útoku prosadil Kofroň. Hosté byli od té doby daleko aktivnější a pozdní příjezd k utkání už jako by na nich nezanechal žádné stopy. Vyrovnávací trefa pak přišla až v poslední minutě druhé periody, kdy se v přesilovce prosadil svým druhým gólem velmi dobře hrající Červenka.

Nabuzený tým kapitána Tomáška na svém výkonu nic neslevil ani v posledním dějství, kdy už po necelých dvou minutách využil vyjetí Jekela z brány Hrubý, a obrat byl na světě. Nováčka druholigové scény vedoucí branka tak nakopla, že Brňané při velikém kopřivnickém tlaku místy nevěděli, kam dřív skočit.

Vyústěním pak byl oddechový čas domácího trenéra Kaňkovského, který se snažil své zmatené svěřence probudit, což se mu povedlo náramně. Ve 48. minutě totiž domácí muž s céčkem na dresu, Habrovec, srovnal. „Důležitý byl nás vstup do druhé třetiny, kdy jsme z prvního střídání snížili. Pak musím kluky pochválit, protože dvě třetiny odehráli fantasticky a zápas jsme dokázali otočit. Velká škoda, že jsme po chybě inkasovali na 4:4, ale měli jsme hodně šancí, jak utkání rozhodnout v základní hrací době. Ale klukům jsem věřil, protože hráli perfektně, dobře bruslili a fyzicky jsme na to byli, podle mě, lépe," ocenil výkon svého týmu Slabý, jenž neopomněl vyzvednout dobrý výkon brankáře Unzeitiga, který tentokráte dostal přednost před Vrbou.

V dramatickém závěru mohly o osudu utkání rozhodnout oba týmy, zápas však nakonec dospěl až do prodloužení, v němž rozhodl v početní výhodě 4 na 3 obránce Teper, jehož rána od modré čáry rozradostnila skupinku věrných příznivců Kopřivnice, která si tak domů odvážela dva body.

VSK Technika Brno – HC Kopřivnice 4:5 PP (3:1, 0:2, 1:1 - 0:1)

Branky: 3. Jurča, 9. Jurča (Čtvrtníček), 16. Jurča (Čtvrtníček, Boček), 48. Habrovec (Bustin, Látal) – 5. Červenka (Pargáč), 21. Kofroň (Čevenka), 40. Červenka (Tomášek, Hrubý), 42. Hrubý, 64. Teper (Tomášek). Rozhodčí: Czubaj – Vožda, Zedník. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. Diváci: 121.
HC Kopřivnice: Unzeitig – Teper, Čintala, Dusík, Jindřich, Marek, Imrich - Pargáč, Sluštík, Červenka – Hrubý, Tomášek, Niec – Suchý, Stránský, Kofroň – Horák. Trenér: Slabý.

VÍKENDOVÝ SOUBOJ KOPŘIVNICE A KARVINÉJiž zítra (v sobotu) přivítají hokejisté Kopřivnice od 17 hodin poslední Karvinou a o den později se pak ve stejný čas představí v domácím prostředí také kopřivničtí házenkáři, kteří v 10. kole extraligy přivítají karvinský Baník.