Po domácím zaváhání proti Karviné (4:5 SN), ve kterém prohospodařili vedení 3:1, nastupovali po třech dnech znovu na domácím stadionu. Druholigoví hokejisté Nového Jičína hostili jednoho z favoritů soutěže, přerovské Zubry, proti kterým sice dvakrát vedli, ale nepovedená závěrečná část zhatila veškeré myšlenky na bodový zisk.

Jako první se radovali domácí diváci. Ižacký svou první příležitost ještě nevyužil, ale stejný hráč pak dostal prostor před Vojtkem ještě v 11. minutě, kdy poslal Nový Jičín přesným pokusem do vedení. To však hostující svěřenci trenéra Dočkala smázli ještě do konce prvního dějství, když rána Paly skončila až za zády Šrámka.

Sporný moment řešili sudí na začátku druhé třetiny po střele Hanáka, jenž v Novém Jičíně hostuje druhým rokem právě z Přerova. Sudí po jeho pokusu nejprve rozpažil, ale po poradě s čárovými kolegy nakonec gól uznal. Hosty však situace nepoznamenala a za pouhé dvě minuty se v přesilovce prezentoval úspěšnou tečí Kolář. Zubři začali postupně diktovat tempo hry, ale domácí držel výtečný Šrámek, který vychytal pokusy Goiše nebo Sakrajdy.

Po třetím gólu odpadli

Zlom přinesla další přesilovka, kdy ve 46. minutě pohotově dorážel přerovský Osina. Za pouhou minutu pak omráčené domácí, jimž chyběl nemocný Gebauer, dorazil Dostálek, a hostující fans se mohli těšit z vedení 4:2.

Pátý direkt uštědřil domácím Goiš, jehož pokus si Novojičínští sami srazili do vlastní branky. „Přerov má silný tým a musím mu pogratulovat. Měl více ze hry, ale vzdorovali jsme mu. Bohužel jenom dvě třetiny. Pak přišla chyba zkušených borců a špatné střídání a v oslabení jsme inkasovali. Od stavu 2:3 jako by pro hráče zápas skončil," zlobil se kouč Nového Jičína Aleš Flašar, jenž byl následným představením svých svěřenců řádně zklamán.

„Od té doby mi tam chybělo srdce a hráči působili naprosto odevzdaně. Zápas končí až poslední sirénou. Štvalo mě, že jsme nehráli celých šedesát minut. Za prohru si můžeme sami, protože náš výkon byl velmi špatný. U některých hráčů je to už k zamyšlení. Bez srdce a bez bojovnosti se hokej hrát nedá," kroutil hlavou Flašar.

Novému Jičínu tak patří momentálně osmá příčka. „Pořád mámě nějaké výpadky, které nás stojí body. Chybí nám herní disciplína. Mrzí mě to, protože alespoň na bod jsme měli. Dokud bojujeme, je to super, ale pak dostaneme branku a v ten moment se mančaft sesype, jako kdyby byl konec utkání. Přitom bylo do konce ještě spousta minut. Tým je strašně labilní," zoufal si závěrem šéf novojičínské střídačky.

HK Nový Jičín - HC ZUBR Přerov 2:5 (1:1, 1:1, 0:3)

Branky: 11. Ižacký (Prokop, Mikšan), 21. Hanák (Ižacký, Mikšan) 18. Pala (Sakrajda), 23. Kolář (Kudělka, Polák), 46. Osina (Sakajda, Popelka), 47. Dostálek (Procházka), 54. Goiš (Popelka, Sakrajda). Rozhodčí: Koziol Mrákava, Řezáč. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:2. Střely na branku: 29:35. Diváci: 385.

HK Nový Jičín: Šrámek Prokop, Hruška, Vašut, P. Flašar, Žák, Vnenk Ižacký, Hanák, Mikšan Lehečka, Kacíř, Zdeněk Mráz (30. Gogolka), Kabeláč, Uhlár. Trenéři: Aleš Flašar a Radomír Grimm.