Filmovou projekci pod širým nebem v sobotu zahájí pohádka Tři bratři z produkce Jana a Zdeňka Svěráků, která vypráví o trojici sourozenců, jež se vydají do světa hledat nevěsty. Jako kouzlem však při svém putování vstoupí do světů slavných pohádek a zažívají spoustu nečekaných příhod.

Neděle divákům přinese komedii Hodinový manžel o čtyřech vášnivých hráčích vodního póla, kteří společně provozují bazén. Ten však zavře hygiena a kamarádi se ocitají na dně. Nápad začít podnikat jako hodinoví manželé je sice vyšvihne zpátky na nohy, ale s každou zákaznicí přichází i specifické přání a potřeby, které se nelíbí jejich manželkám.

Třetí promítání nabídne komedii Vejška, která vykreslí studentský život v autentické Praze ze všech různých pohledů, v pondělí 10. srpna. Posledním promítacím dnem bude úterý 11. srpna, kdy budou diváci moci vidět letošní komediální drama Fotograf.

To pronikne do nejrůznějších zákoutí křižovatek hrdiny, jehož před kamerami ztvární Karel Roden, ale ve skutečnosti se prostřednictvím filmu divák seznámí se životem umělce Jana Saudka. Podle svých vzpomínek a zkušeností totiž Saudek scénář k filmu spolu s Irenou Pavláskovou napsal.

Vstupné na všechny promítací večery je dobrovolné, jeho výtěžek poputuje na charitativní účely, v minulosti peníze ze sbírky přispěly například na projekt Pomozte dětem, konto Bariéry či na fungování Masarykova onkologického ústavu v Brně.

Anna Macíčková