Hra Kapsy plně šutrů nás v novojičínském Beskydském divadle zavede do světa režisérů, herců, filmových štábů a producentů. Dva hrdinové statisti z malé irské vesnice se účastní natáčení amerického velkofilmu. „Členové štábu, herecké hvězdy i místní venkovani, ti všichni hrají své role nejen na place, ale i mimo něj, v situacích a vztazích, které natáčení vyvolává. A co to udělá se dvěma obyčejnými chlapíky, když se octnou na dosah velkého světa, peněz a slávy?" nastiňují děj pořadatelé koncertu z pražského divadla Rokoko.

Vynikající současná komedie irské autorky Marie Jonesové byla oceněna řadou prestižních mezinárodních cen. Vděčné a neočekávané komediální situace a neobvyklý princip obsazení z ní udělaly divácký hit. Dva herci zde hrají šestnáct postav, včetně ženských. „Role si oba herci mezi sebou spravedlivě rozdělili. Každý například hraje jednu ženskou postavu, Radek Holub svůdnou hollywoodskou divu, Miroslav Vladyka zase mladou ambiciózní asistentku režie. Právě ženské party patří k nejkomičtějším sekvencím přestavení. Své role herci střídají přímo na jevišti během vteřiny," připomíná ve své recenzi kritik Alois Boháček.

Absurdní situace se střídají s vážnými a vytvářejí harmonický celek. Komedie byla přeložena do více než 16 jazyků světa. Světovou premiéru měla v roce 1999 a u nás se poprvé hrála o tři roky později. Miroslav Vladyka a Radek Holub ji pro mimořádný divácký úspěch hrají dosud.

V novojičínském Beskydském divadle uvidíme hru Kapsy plné šutrů ve čtvrtek 23. května od 19 hodin. (mer)