Café Industrial je vlastní nadžánrová hudba mísící vlivy jazzu, rocku, elektroniky a ambientu. Jejich vystoupení jsou nabitá napětím a dynamikou projevu, takže příznivce snadno nalézají jak v komorních klubech, tak na velkých festivalových pódiích. „Skupina se ráda přizpůsobuje místu, kde hraje, a vytváří tak originální interakci s místem a publikem,stírá hranice mezi pódiem a hledištěm a dává posluchačům možnost být součástí všeho, co na pódiu vzniká,“ popisují ji v pozvánce organizátoři z novojičínské čajovny Archa, v níž vystoupí tuto sobotu.

Současnou sestavu Café Industrial tvoří František Kuča - kytara a zpěv, Ondřej Pyš - baskytara a vokál, Viktor Dořičák - bicí nástroje, perkuse a vokál a Veronika Vlčková - flétna. Café Industrial si zahráli s Buty v pražském klubu Roxy, společně s Ivou Bittovou stanuli na pódiu před dánskou skupinou Valravn, vysloužili si pozvání na prestižní festival Colours of Ostrava. Zahajovali vernisáže v Mánesu či Poslanecké sněmovně, reprezentují ostravskou hudební scénu v rámci kandidatury statutárního města Ostravy na titul Evropské hlavní město kultury pro rok 2015.

Hudba Café Industrial hledá niterné pocity a prožitky, přírodu a drobné zázraky, jenž často zůstávají v každodenním shonu skryty či přehlédnuty. „Nálady jednotlivých písní se přirozeně přelévají mezi ambientními intimními polohami a živočišnými výlevy emocí,“ doplňují členové kapely na svých webových stránkách. Na ryze autorské tvorbě se podílí všichni členové skupiny, texty písní jsou v českém jazyce.

V novojičínské čajovně Archa vystoupí ostravští Café Indrustrial tuto sobotu 11. února. Koncert začíná ve 20 hodin. (mer)