Své největší proslulosti dosáhl kritik, moderátor, publicista a komentátor první československou rozhlasovou hitparádou Dvanáct na houpačce.

V Rockování budou tentokrát hlavním tématem padlé rockové hvězdy, jejichž život si vzaly drogy. „Hudební kritik a publicista Jiří Černý u nás bude mluvit o hudbě a životě Janis Joplin, Jima Hendrixe, Jima Morrisona, Kurta Cobaina a dalších hudebníků a zpěváků rockové historie, jejichž kariéru fatálně poznamenaly drogy. Kam posunuli hudbu, jak ovlivnili její vývoj a za jakou cenu? Vyprávění bude prokládáno hudebními ukázkami,“ popsali program večera organizátoři.

Dnes Jiří Černý spolupracuje se všemi druhy médií a jeho články a komentáře najdete také na jeho vlastních populárních internetových stránkách www.nacerno.cz. Mimo jiné objíždí české kluby s tematickými programy o známých osobnostech muziky dvacátého století, jako například právě o Zuzaně Navarové, Jimim Hendrixovi, Led Zeppelin, Sex Pistols, ale také o Haně Hegerové či Karlu Krylovi. „Já mám v sobě obrovskou touhu a nutkání svěřit se s tím, co a proč se mi líbí. Je to samozřejmě jen promile co do počtu lidí, které naladíte na stejnou strunu. Ale je a mě to strašně baví a je v tom zvláštní druh krásy,“ vysvětlil Černý důvody svého putování.

V kopřivnickém Baru 603 vystoupí Jiří Černý ve středu 21. března od půl osmé večer.

-mer-