První z těchto dvou výjimečných žen je Haviah Mighty, nekompromisní kanadská raperka. Haviah Mighty je první černošská raperka, jež získala prestižní kanadskou cenu Polaris Prize a také první žena, která ovládla Juno Awards v kategorii hip hopu, což je na scéně ovládané tradičně muži, považováno na bombastickou událost. Jasně to vypovídá o kvalitách této třicetileté rodačky z Toronta s jamajsko-barbadoským původem.

Zdroj: Youtube

Druhou hvězdnou aktérkou, která rozzáří pódium na Colours of Ostrava, bude britská zpěvačka, herečka a textařka Ellie Goulding. Znalcům hudební scény ji jistě není třeba blíže představovat.

Připomeňme jen, že Ellie Goulding se proslavila především díky úspěchu v anketě BBC Sound of 2010 a při předávání prestižních cen BRIT Awards 2014 vyhrála cenu pro nejlepší britskou zpěvačku.

Zdroj: Youtube

Její nejznámější píseň je Love Me Like You Do, jež byla v roce 2015 nominována na cenu Grammy za nejlepší popové sólové vystoupení.

Její páté studiové album Higher Than Heaven, které Ellie sama charakterizuje jako elektronický taneční pop, by mělo vyjít 24. března.

Páteční noc ve Fabricu, 4. února 2023.
Páteční noc ve Fabricu patřila drum and bassu, do Ostravy dorazil Sub Focus

Letošní ročník se uskuteční již tradičně v podmanivém prostředí Dolní oblasti Vítkovice v termínu 19. - 22. července.