Ve štramberském kulturním domě se střídají orchestry a kapely nejrůznějších žánrů. Jako první dostane v roce 2013 prostor dechovka. Tuto neděli tam koncertem potěší své příznivce oblíbené a dobře známé domácí Sdružení hudebníků dechového orchestru města Štramberk.

Více než padesátičlenný soubor už má něco za sebou. Vznik orchestru je datován rokem 1912. Původně malý dechový orchestr se záhy rozrostl na velké hudební těleso. Orchestr trvale spolupracuje s předními českými dirigenty a skladateli nejenom v oblasti dechové hudby. „Na základě dobrých výsledků byl pozván k veřejné rozhlasové nahrávce svého jubilejního koncertu. Mnohé nahrávky z tohoto koncertu byly tak zdařilé, že se několikrát vysílaly v Československém rozhlasu Ostrava," připomínají jeho členové na svých internetových stránkách. Orchestr je schopen prezentovat tradiční koncertní českou dechovou hudbu stejně tak jako skladby současných českých i zahraničních autorů. Tentokrát uslyšíme jeho speciální novoroční program.

Ve štramberském kulturním domě vystoupí Sdružení hudebníků dechového orchestru města Štramberk v neděli 6. ledna od 16 hodin. (mer)